Hakkari'de terör örgütüne yönelik operasyon

Hakkari'de terör örgütü PKK'ya yönelik "Kavaklı-3 Operasyonu" başlatıldı. Operasyonda, el yapımı patlayıcı düzenekleri ve mühimmat ele geçirildi. Barış Pınarı Harekatı bölgesinde PKK/YPG tarafından, yol kenarına tuzaklanan mayın ve el yapımı patlayıcılar imha edildi. Mardin'in Nusaybin ilçesinde ise bir terörist ikna çalışmaları sonucu güvenlik güçlerine teslim oldu.

Hakkari'de terör örgütüne yönelik operasyon

Hakkari'de terör örgütü PKK'ya yönelik jandarma, polis ve güvenlik korucularının katılımıyla "Kavaklı-3 Operasyonu" başlatıldı.

Operasyonda, Taşbaşı köyü kırsal alanında mağara tespit edildi. Mağarada 7 el yapımı patlayıcı düzeneği ele geçirildi.

Çimenli köyü kırsal alanında yapılan çalışmalarda 2 el bombası, çok sayıda örgütsel doküman ve Akpınar köyü kırsal alanında ise 57 av tüfeği ele geçirildi. Konu ile ilgili adli soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Barış Pınarı Harekatı bölgesinde komandolarımız arama tarama faaliyetlerine devam ediyor. Terör örgütü PKK/YPG tarafından yol kenarına tuzaklanan mayın ve el yapımı patlayıcılar tespit edildi.

Masum sivilleri hedef alacak şekilde tuzaklanan mayın ve EYP'ler imha edildi.

Bölücü terör örgütü PKK'daki çözülmeler devam ediyor. Mardin'in Nusaybin ilçesinde 1 terörist daha güvenlik güçlerine teslim oldu.

1 Ocak'tan bu yana terör örgütünden sadece ikna yoluyla teslim olanların sayısı 76’ya yükseldi.

ulusal.com.tr

pkk Hakkari