Muammer Akkaş ve Süleyman Karaçöl hakkında iddianame hazırlandı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, F tipi yapının yargı ayağının ortaya çıkarılması için düğmeye bastı. HSYK 3'üncü Dairesi, F tipi yapılanma için müfettiş görevlendirerek inceleme başlattı. Bakırköy Başsavcılığı da, HSYK'nın daha önce yargılama izni verdiği savcılar Celal Kara ve Muammer Akkaş ile hakim Süleyman Karaçöl hakkında iddianame hazırlandı

Muammer Akkaş ve Süleyman Karaçöl hakkında iddianame hazırlandı

Yargı içerisinde yapılanan F tipi örgüt için düğmeye basıldı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 3'üncü Dairesinin F tipi yapılanma iddiaları hakkında inceleme başlattığı öğrenildi.

İnceleme, ''Paralel Devlet Yapılanması Terör Örgütü'' isimli yapının yargıdaki uzantıları olarak paralel bir yargı gücü oluşturdukları" iddiasıyla yapılan ihbar üzerine başlatıldı.

HSYK 3. Dairesi'nce başlatılan soruşturma için, F tipi yapılanma ile ilgili dosya açıldığı ve müfettiş görevlendirildiği öğrenildi.

Aynı gün içinde bir başka haber ise Bakırköy Başsavcılığı'ndan geldi. Başsavcılık, HSYK'nın daha önce yargılama izni verdiği Savcılar Muammer Akkaş ve Celal Kara ile hakim Süleyman Karaçöl hakkında iddianame hazırladı.

Savcılar Celal Kara ve Muammer Akkaş hakkında görevi kötüye kullanma, hakim Süleyman Karaçöl hakkında ise görevi ihmal suçlaması yapıldı.

Dosyaların 5 gün içerisinde bir Ağır Ceza Mahkemesi'ne götürülmesi, mahkemenin de soruşturma izni vermesi gerekiyor. Eğer mahkemeden de soruşturma izni çıkarsa, Akkaş ve Karaçöl, 1'inc, sınıf hakim ve savcı oldukları için Yargıtay'da yargılanacak.