Öztrak'tan Erdoğan'a IMF yanıtı

IMF tartışması yeniden gündemde. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tartışmalara ilişkin sert bir açıklama yaptı. Erdoğan, “IMF ile kapalı kapılar ardında pazarlığa tutuşanların, Türkiye'yi eski günlerine geri döndürmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi. Daha önce bir otelde IMF yetkilileriyle görüşen CHP Sözcüsü Faik Öztrak konuya ilişkin Ulusal Kanal'ın sorusunu yanıtladı. Öztrak, görüşmenin "gizli saklı" olmadığını savundu.

Öztrak'tan Erdoğan'a IMF yanıtı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "IMF ile kapalı kapılar ardında pazarlığa tutuşanların, Türkiye'yi eski günlerine geri döndürmesine asla izin vermeyeceğiz" demişti.

Ulusal Kanal'ın sorusunu yanıtlayan CHP Sözcüsü Faik Öztrak "Ben bir dönem bu ülkede hazine müsteşarlığı yaptım ve IMF ile görüşmeleri yürüttüm. Ben bu görüşmeleri yürütürken kim IMF ile görüşürse görüşsün IMF kiminle görüşmek isterse ona izin verirdim. Ve onların yanında da bir hazine memuru gönderirdim. Onların yanında da not tuttururdum. Biz gizli saklı bir görüşme yapmadık" dedi.

Öztrak, "Uluslar arası Para Fonu kendi muktesabatı içerisinde sadece iktidarla değil, gittiği ülkede muhalefetle de görüşmek durumundadır. Bu IMF’nin kuralları da içinde vardır. IMF bize gelirken yanında bir hazine memuru olmak zorundadır. Ya bunu bilmiyorlar ya da komplo kuruyorlar" ifadelerini kullandı.

Öztrak, "Ayrıca otel odası değil, otelde bir toplantı salonunda herkesin gözü önünde bu toplantı yapılmıştır. Bizim kimseden sıkıntımız gizlimiz saklımız olmaz. Biz iktidara gelmeden önce gençlerimizi IMF’ye dünya bankasına gönderip hiç merak etmeyin sizin programınızı uygulayanlardan olacağız demeyiz" diye konuştu.

ulusal.com.tr

ulusal kanal imf faik öztrak