Ocak- Haziran döneminde faturalar kabardı

TÜİK elektrik ve doğalgaz için ödenen rakamları açıkladı. Bir önceki yılın aynı dönemine göre ise elektrik 32,3, doğalgaz ise yüzde 34,7 zamlandı. Vatandaşlar enflasyondan fazla artan zamma tepkili.

Ocak- Haziran döneminde faturalar kabardı

Ocak- Haziran döneminde faturalar kabardı. Verileri Türkiye İstatistik Kurumu açıkladı.

Konutlarda, 1 kilowatt saat elektrik için, tüketicilerin 2020 yılı birinci döneminde ödediği tutar bir önceki döneme göre yüzde 7,2 arttı. Bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 32,3 yükseldi. 1 kilowatt için fiyat ortalama 71,2 kuruş oldu.

Doğalgazda yaşanan artış ise elektrikten daha fazla. Buna göre konutlarda, 1 metreküp doğalgaz için tutar bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 34,7 artarak ortalama 182,6 kuruş oldu.

Sanayi tarafında yaşanan artış konutlara göre daha sınırlı kaldı. Veri, bir önceki yılın aynı dönemine göre ortalama 58,6 kuruş...

İmalat sanayinde kapasite kullanım verileri de açıklandı. İmalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı 1,3 puan artışla 74,6 puana yükseldi. Verileri Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, paylaştı. Merkez ayrıca reel kesim güven endeksini de duyurdu. Endeks eylülde azalarak 105,3'e geriledi.

ulusal.com.tr

TÜİK