ABD, İsrail'i kınadı

ABD, İsrail'in Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 5 dönüm araziye el koymasını kınadı. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, bu gelişmenin "İsrail'i en yakın müttefiklerinden bile uzaklaştıracağı" mesajını verdi.

ABD, İsrail'i kınadı

Günlük basın brifinginde soruları yanıtlayan Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, ABD'nin, İsrail'in Doğu Kudüs'teki bu hassas bölgeye yönelik planlarını ilerlettiğine dair haberlerden derin endişe duyduğunu belirtti.

"İsrail'in Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 5 dönüm araziye el koyması sadece uluslararası camiadan kınama almaya yarar" diyen sözcü, "bu gelişme İsrail'i en yakın müttefiklerinden bile uzaklaştırır" ifadelerini kullandı.

ABD'nin Yahudi yerleşimcilerin Doğu Kudüs'te Filistinlilerin yaşadığı binalara el koymasını da eleştiren Earnest, bu olayın "İsrail'le Filistin arasındaki gerilimleri tırmandırmak isteyen Yahudi bir dernek tarafından yapıldığını da" savundu.

Earnest, Obama'nın Netanyahu ile Beyaz Saray'da yaptığı görüşmede kaygılarını gündeme getirdiğini açıklarken, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki "Siz İsrail'i kınıyor musunuz?" sorusuna "Evet" yanıtı verdi.

ulusalkanal.com.tr

israil abd Beyaz Saray netanyahu