İspanya'da ölüm oranları ilk kez 100'ün altına düştü

Avrupa'da pademiden en çok etkilenen ülkelerden biri olan İspanya'da ölüm oranları ilk kez 100'ün altına düştü. Brezil'ya da ise tablo giderek kötüleşiyor. Normalleşme çalışmalar kapsamında seçim hazırlığında olan Sırbistan'da ise online miting düzenlendi.

İspanya'da ölüm oranları ilk kez 100'ün altına düştü

İspanya'da son 24 saatte 87 kişi yaşamını yitirdi. Bu, son iki ayın en düşük günlük can kaybı sayısı olarak dikkati çekti. Ülkede kademeli normalleşme süreci kapsamında ikinci aşamaya geçen yerlerin oranı 18 Mayıs'ta yüzde 51'den yüzde 70'e çıkarılacak.

İtalya, kademeli normale dönüşü hızlandırıyor. Başbakan Giuseppe Conte, salgına ilişkin verilerin cesaret verici olduğunu belirtti. Sıkı tedbirleri gevşettikleri “2. Aşama”yı dikkatle karşıladıklarını söyledi. Başkanlık sarayının avlusunda aylar sonra ilk kez gazetecilerin katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Pazartesi gününden itibaren bir çok işletmenin faaliyete geçeceğini belirtti. "Ligin başlaması için gereken koşullar şu anda yok" ifadelerini kullandı.

Belçika'da vaka sayısı 55 bini aştı. Ülkede okullar, 18 Mayıs'ta sıkı tedbirler altında kademeli olarak tekrar eğitim öğretime başlayacak. Berber ve kuaförler randevuyla müşteri kabul edebilecek. Azami 30 kişinin katılımıyla düğün ve cenaze törenleri yapılabilecek. Bir sonraki aşamaya ise en erken 8 Haziran'da geçilecek.

Brezilya'da can kaybı ve vaka sayısı artıyor. Ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı 15 bin 700'e dayandı. Toplam vaka sayısı ise 233 bin 500'ü aştı. Brezilya, dünyada en fazla vaka görülen 5. ülke konumunda bulunuyor.

Sırbistan'da daha önce ertelenen genel ve yerel seçimler, 21 Haziran'da yapılacak. Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, genel başkanlığını yaptığı Sırp İlerleme Partisinin seçim kampanyasını, internet üzerinden canlı olarak düzenlediği mitingle başlattı. Farklı yerlerden mitinge bağlanan partililer, ilginç görüntü oluşturdu.

Avustralya'da bir çok iş yeri kademeli olarak kapılarını açmaya başladı. Yeni Zelanda'da, iç mekanlarda 100, açık alanlarda ise 500 kişinin katıldığı etkinlikler serbest bırakıldı. Endonezya'da, 20’den fazla bölgede uygulanan geniş kapsamlı sosyal kısıtlamaların hafifletilmesinin planlandığı açıklandı. Tayland'da ise temmuzdan itibaren Avrupa'dan gelen Thailand Airways hava yollarına ait uçuşların yeniden başlayacağı açıklandı.

Çin'de son 24 saatte 5, Güney Kore'de 13 yeni Kovid-19 vakası tespit edildi. Hong Kong'da ise 4 yeni vakaya rastlanırken, Makau ve Tayvan'da yeni vaka veya can kaybı görülmedi.

ulusal.com.tr

İspanya avrupa pademi