Almanya'dan Erdoğan'a uyarı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 24 Mayıs'ta Köln'e gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a itidalli davranma çağrısında bulundu. Merkel, Erdoğan'ın daha önceki yıllarda Köln ve Berlin ziyaretleri örnek olmak üzere birçok kez bunun aksi biçimde davrandığını söyledi.

Almanya'dan Erdoğan'a uyarı

24 Mayıs'ta Almanya'nın Köln kentinde konuşma yapacak olan Başbakan Erdoğan'a Almanya Başbakanı Angela Merkel uyarıda bulundu. Merkel, 24 Mayıs'ta Köln'e gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a itidalli davranma çağrısında bulundu.

Alman gazetesi Passauer Neue Presse'ye demeç veren Almanya Başbakanı Angela Merkel, Erdoğan'ın daha önceki yıllarda Köln ve Berlin ziyaretleri örnek olmak üzere birçok kez bunun aksi biçimde davrandığını söyledi.

Hrıstiyan Demokrat Birlik Partili Avrupa Parlamentosu milletvekili Elmar Brok da, Başbakan Erdoğan'a itidal çağrısı yaptı. Brok, "Köln onbinlerce Türk'ün sorunlarının taşındığı bir yer haline getirilemez. Başbakan Erdoğan Almanya'da kutuplaşmanın artmasına neden olacaksa, o zaman Cumartesi günkü konuşmasından vazgeçmesi iyi olur" dedi.

Die Welt gazetesine verdiği demeç veren Hrıstiyan Sosyal Birlik Partisi Genel Sekreteri Andreas Scheuer ((Sohue)) ise Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dikkat çekti; "seçimlerin Almanya'da bir "gösteriye" dönüşmemesi gerektiğini dile getirdi.

ulusalkanal.com.tr

almanya erdoğan 24 mayıs