Böyle coşku görülmedi

Yüzbinlerce Antalyalı tek yürek, Cumhuriyet ve Atası için yürüdü

Böyle coşku görülmedi

Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet kutlamaları, Antalya’da tarih yazdı. Cumhuriyet yürüyüşüne yüz binlerce Antalyalı katılırken, coşku Cumhuriyet Meydanı’ndaki Zülfü Livaneli konseri ile doruğa ulaştı. Türk Yıldızları’nın gösterisinde ise şehirde adeta hayat durdu. Etkinliklerin hepsinde halkla birlikte olan Başkan Akaydın, “ Antalya halkının, bu Cumhuriyet coşkusu olduğu sürece ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır” dedi

Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ilk olarak Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi Türk Yıldızları Antalyalılara unutulmaz bir gösteri sundu. Türk Yıldızları yarım saat süren gösterilerinde birbirinden güzel ve tehlikeli hareketleri ile nefesleri kesti. Uçaklar 800-900 kilometre hızda gösterilerini sundu. Tüyleri diken diken eden gösteriyi 300 bine yakın yurttaş izledi. Antalya halkı gösteriyi izlerlerken duygulu anlar yaşadı. Türk Yıldızlarının Antalya semalarında yer almasından itibaren kentte adeta hayat durdu.

VATANDAŞLAR SAHİLE AKIN ETTİ

Uçaklar Antalya semalarını ay yıldızlı bayrağın kırmızı beyaz renklerine boyadı. İlk defa 29 Ekim’de Ankara dışında bir ilde gösteri sunan Türk Yıldızları’nın sergilediği 20’yi aşkın akrobasi hareketi izleyenleri büyüledi. Antalyalılar, Türk Yıldızları’nın muhteşem gösterisini izlemek için Konyaaltı sahiline ve falezlere akın etti. Konyaaltı sahilinde daha önce görülmemiş bir insan kalabalığı oluştu. Çevre il ve ilçelerden çok sayıda yurttaşın gösteriyi izlemek için Antalya’ya geldiği gözlendi.

YÜZBİNLER CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ

Ardından akşam saatlerinde Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Cumhuriyet İçin El Ele Platformu’nun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ortaklaşa düzenlediği Fener Alayı, yüzbinleri buluşturdu. Yüzbinlerce Antalyalı tek yürek Cumhuriyet ve Atası için yürüdü. Yurttaşlar, Beach Park Varyant girişinden başlayan Cumhuriyet’e bağlılık yürüyüşüne ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle katıldı. Yürüyüşte 350 metrelik Türk Bayrağı da açıldı. Vatandaşların varyant üzerinden gök yüzüne bıraktığı dilek fenerleri renkli görüntülere sahne oldu. 7’den 70’e her kesimden yurttaşın katıldığı yürüyüşte, Antalya sokakları kırmızı beyaza büründü. Birçok yurttaş da balkonlarından Cumhuriyet coşkusuna ortak oldu. Slogan atarak, ellerindeki meşalelerle yürüyen yurttaşlar, muhteşem bir görüntü oluşturdu.

MEYDANLARA SIĞMADI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın da CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, CHP İl Başkanı Devrim Kök, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile birlikte katıldığı yürüyüş, Konyaaltı Caddesi boyunca devam ederek Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürdü. Yurttaşlar, yürüyüş boyunca Başkan Akaydın’a sevgi gösterisinde bulundu. Yürüyüş nedeniyle, Cumhuriyet Meydanı, Kalekapısı, Güllük ve Konyaaltı Caddesi boyunca adım atacak yer kalmadı.

BU SEVGİ COŞKUNUZ HEP DAİM OLSUN

Cumhuriyet Meydanı’nda yurttaşlara seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yurttaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak, “Bugün çok güzel bir gün yaşadık. Türk Yıldızları uçtular. Yüzbinlerce Antalyalı meydanlarımızı doldurdu. Cumhuriyete olan bu sevginiz, bu coşkusunuz hep daim olsun. Sizde bu coşku, bu Cumhuriyet coşkusu olduğu sürece ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar bu Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır” dedi.

ANTALYALILARIN BİLİNCİ CUMHURİYETİ AYAKTA TUTACAKTIR

Başkan Akaydın şöyle devam etti: “En büyük eserlerinden biri olarak Cumhuriyeti bizlere emanet eden, bu toprakları bize vatan kılan Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını huzurlarınızda minnetle ve sevgiyle anıyorum. Cumhuriyet fazilettir. Cumhuriyet erdemdir. Cumhuriyet cehalete karşı bilgeliğin üstün kılınmasıdır. Cumhuriyet yobazlara karşı laikliğin zaferidir. Cehalete karşı bilimin zaferidir. Kısacası Cumhuriyet adam gibi adam olmaktır. Bu meydanda gerçekten Cumhuriyetin tüm faziletlerini hak etmiş olan adam gibi adamlar var. Cumhuriyeti karaladılar, lekelediler, üzdüler ama her zaman söylediğim gibi Antalya halkının bilinci Cumhuriyeti daima ayakta tutmaya yetecektir.” Başkan Mustafa Akaydın’ın konuşması, büyük alkış aldı

LİVANELİ’DEN UNUTULMAZ KONSER

Başkan Akaydın’ın konuşmasından sonra ünlü sanatçı Zülfü Livaneli, Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran Antalyalılarla buluştu. Yurttaşlar, Zülfü Livaneli’nin şarkılarına eşlik ederek, Cumhuriyet coşkusunu yaşadı. Sanatçı Zülfü Livaneli de bu coşkuyu Antalyalılarla birlikte yaşamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek Başkan Mustafa Akaydın’a teşekkür etti. Livaneli, “Sizlerle bayram ve doğum günü kutluyoruz. Cumhuriyetimiz çok genç, dipdiri, capcanlı ayaktadır. Hiç kimsenin kaygısı olmasın. Çünkü Cumhuriyetler hancı, hükümetler yolcudur. Demokrasi budur” diye konuştu. Livaneli, konser sırasında Marmaray projesine de değinerek, “ Eğer o Marmara’nın üstünden işgal gemileri geldikleri gibi gönderilmeseydi, bugün altından o tünel geçirilemezdi” dedi.

FENALAŞAN KADINA MÜDAHELE

Başkan Mustafa Akaydın da konseri yurttaşlarla birlikte dinleyerek, bu coşkuya ortak oldu. Konser sonrasında ise Antalya, havai fişek gösterisiyle aydınlandı.Konser sırasında fenalaşan bir kadına ambulans gelinceye kadar ilk müdahaleyi Başkan Mustafa Akaydın yaptı. Kadının nabzını ve sağlık durumunu kontrol eden Akaydın, kendine gelmesine yardımcı oldu ve kadını ilk yardım ekibine teslim etti. Başkan Akaydın’ın hasta kadına yardımı, yurttaşların ve sanatçı Zülfü Livaneli’nin de takdirini topladı. Zülfü Livaneli konser sırasında, “Antalyalılar hekim bir başkana sahip oldukları için çok şanslılar” dedi.