Kılıçdaroğlu istifa çağrısı yapan vekillere sert çıktı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ortak bir açıklamayla istifa çağrısı yapan milletvekillerine çok sert yanıt verdi, "partinin yakasından düşün" dedi. Kılıçdaroğlu, milletvekillerini AKP içindeki çatlağı gizlemekle suçladı...

Kılıçdaroğlu istifa çağrısı yapan vekillere sert çıktı!

Seçim yenilgisinin ardından CHP yönetimine "çekilin" çağrısı yapan milletvekillerine Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu rest çekti, "CHP’nin yakasından düşün" dedi.

"Bu toplantıyı yapanlar CHP’nin yakasından düşsünler. Hem gidip seçimde çalışmayacaksın, yerinde oturacaksın; aday başarısız olsun diye dua edeceksin. Sonra da kalkıp basın toplantısı yapacaksın. Bunlar doğru değil. Bir partili, önce partisinin aldığı karar çerçevesinde gider çalışır, bunların hiçbiri partili değil"

Kılıçdaroğlu "beni o göreve onlar getirmedi" dedi ve ekledi:

Kendilerine açık çağrıda bulunuyorum: Tüzüğümüzde kurultayın nasıl toplanacağı yazılı. Güçleri yetiyorsa kurultay için gerekli imzayı toplayıp karşıma çıkarlar. Getirsinler imzaları, derhal kurultayı toplayayım. Görelim bakalım ne kadar destekçileri varmış partide.

CHP Genel Başkanı, Emine Ülker Tarhan, Birgül Ayman Güler, Süheyl Batum, Nur Serter, Dilek Akagün Yılmaz ve İsa Gök'ü AKP'deki çatlağı gölgeleyerek CHP içinde operasyon yapmakla suçladı.

İstifa etmeyeceğini de açıklayan Kılıçdaroğlu, partiye disiplin uyarısı yaptı.

"Bu arkadaşlarımın çoğunu siyasete taşıyan benim. Eğer bir hata aranacaksa bunları getiren kişi olarak bende aranması lazım. CHP’de disiplinin sağlanması için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyım. Bu kadarını söylemekle yetineyim"

Kemal Kılıçdaroğlu Abdullah Gül'ün Başbakan olma arzusu hakkında da "bi kişinin önünün siyaseten kesilmesi, semokrasi açısından doğru değil" dedi.

ulusalkanal.com.tr