Bilal Erdoğan gemicikleri büyüttü!

Türkiye ekonomik kriz yaşarken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu, kardeşi ve eniştesine ait BMZ Group Denizcilik şirketine ait yeni 2 tanker daha sesiz sedasız denize indirildi.

Türk lirası döviz karşısında tarihinin en ciddi değer kayıplarından birini yaşıyor. Binlerce firma iflasın eşiğine geldi. Esnaf iş yapamaz halde. İşsizlik giderek artıyor. İŞKUR'a yapılan işsizlik ödeneği başvuruları rekor kırdı...

Denizhaber.com sitesinin haberine göre; Bilal Erdoğan, amcası Mustafa Erdoğan ve halasının kocası Ziya İlgen'e ait BMZ Group Denizcilik Şirketi, filosuna iki yeni tanker daha ekledi. Gemiler sessiz sedasız suya indirildi.

Tuzla’da inşa edilen “Türkter 81” adlı tanker gemi, BMZ Denizcilik’in Malta’da kurduğu şirketin üzerine kaydedildi. Petrol taşıyor. Suya inidirilen ikinci tankerin adı ise Armada Fair. Türkçe karşılığı "Dürüst donanma"

Tankerlerin fiyatının 36 milyon dolar olduğu belirtiliyor. Yani yaklaşık 110 milyon Türk lirası. Eski para ile ise 110 trilyon lira.

Yeni gemilerle birlikte Bilal Erdoğan'ın şirketinin sahip olduğu gemi sayısı 5'e yükseldi. Gemilerin toplam maliyeti ise 90 milyon dolar yani 275 milyon liraya çıktı.

BMZ Denizcilik’in filosundaki petrol taşıma kapasitesine sahip tankerlerin tamamı, Azeri Palmali şirketi tarafından kiralandı. Bilal Erdoğan'ın şirketi 10 yeni gemi siparişi vermişti.

ulusalkanal.com.tr