HDP: Bize yardım edin

TSK’nın Kuzey Irak’a yönelik kararlı operasyonları HDP’deki çaresizliğini artırdı. HDP önce Avrupa Birliği, NATO ve Amerika'yı göreve çağırdı. Sonra “PKK’yı Kuzey Irak’ta istemiyoruz” diyen Barzani’yle görüştü. Görüşmeleri HDP heyeti adına yürüten Osman Baydemir, “Barzani arabulucu olacak mı" sorusuna "Hayır, çağrımız herkese” dedi.

Türk ordusunun Irak’ın Kuzeyine yönelik kararlı operasyonları PKK'da ve HDP’deki çaresizliğini arttırdı.

HDP “TSK sivilleri katlediyor” yalanı üzerinden Amerika ve Batı’ya "Türkiye'ye baskı yapın" çağrısı yaptı. HDP Eş Başkanı Selhattin Demirtaş, Brüksel’de Avrupa Birliği, NATO ve Batılı ülkeleri göreve çağırdı.

Zargali’de öldürülen kişilerin failinin PKK olduğu ortaya çıktı. Nedeni Zargali’ye kaçırılan uyuşturucu ve paralara sahip çıkılamamasıydı. Bu durum PKK ve HDP’yi daha da yalnızlaştırdı. Önce Zargali köyü sakinleri PKK’yı Kuzey Irak’ta istemediğini açıkladı.

Ardından Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetimi sözcüsü Mesud Barzani “PKK Kuzey Irak’tan çıksın” çağrısını yineledi. Barzani ”Türkiye PKK’yı vurmakta haklıdır” dedi.

Zargali'de incelemelerde bulunan heyet Ankara’ya geldi. Görüşmeleri yürüten HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, “Barzani arabulucu olacak mı” sorusuna verdiği yanıt HDP’nin çaresizliğini özetledi.

ulusalkanal.com.tr

hdp