İsrail 72 saatlik ateşkesi kabul etti!

Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen ateşkes görüşmelerinde somut adım atıldı. Kahire'nin 72 saatlik ateşkes önerisi İsrail ve Filistin tarafından kabul edildi. İsrail Gazze Şeridi'nden tüm birliklerini çektiğini açıkladı.

İsrail 72 saatlik ateşkesi kabul etti!

AKP Hükümeti'nin Katar ile birlikte yapamadığını, Mısır yaptı. Mısır'ın arabuluculuk girşimi başarılı oldu, Filistin'de kan durdu.

Kahire'deki görüşmelerde alınan 72 saatlik ateşkes kararı İsrail ve Filistin'li taraflarca kabul edildi.

Ateşkes önerisinin kabul edilmesinin ardından İsrail ordu sözcüsü, Gazze'deki birliklerin çekildiğini duyurdu.

İsrail, Cuma günü boykot ettiği kalıcı ateşkes görüşmelerine de katılma kararı aldı. İsrail ve Filistin'den heyetler Mısır'ın arabuluculuğunda Kahire'de masaya oturdu.

Tarafların talepleri belli oldu. Filistin'i temsil eden heyet, İsrail'in Gazze'den çekilmesini ve ablukayı kaldırmasını istedi. Filistin kanadı ayrıca Gazze'nin yeniden inşası için yardım sağlanmasını ve gözaltındaki Filistinlilerinm serbest bırakılmasını talep etti.

İsrail'in talebi ise, Gazze'nin tamamen silahsızlandırılması ve Hamas'ın silah sevkiyatının engellenmesi oldu.

Temmuz ayında AKP Hükümeti de Katar'la birlikte ateşkes görüşmeleri yürütmüş ancak görüşmeler fiyaskoyla sonuçlanmıştı. Başbakan Erdoğan, Filistin için arabuluculuk eden Mısır'ı hedef almıştı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise, Türkiye ziyaretinde arabuluculuk teklifini Mısır'a bizzat kendilerinin yaptığını açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr

mısır israil filistin gazze