KKTC'de koalisyon hükümeti kurulması için anlaşmaya varıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde dörtlü koalisyon hükümetinin sona ermesinin ardından yeni bir koalisyon hükümeti kurma konusunda mutabakata varıldı. Ulusal Birlik Partisi (UBP) ve Halkın Partisi (HP), koalisyon hükümeti kurulması için anlaştı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki hükümet krizi aşıldı.

Ulusal Birlik Partisi ve Halkın Partisi, koalisyon hükümeti kurulması için anlaşmaya vardı.

İki taraf da yarın mecliste hükümet protokolünü imzalayacak ve ardından Bakanlar Kurulu listesi KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya sunulacak.

Ulusal Birlik Partisi, yeni bir koalisyon hükümeti kurmak için Halkın Partisi ile görüşmeler başlatmıştı.

İki parti arasındaki görüşmeler sonucu Halkın Partisi Meclisi, Ulusal Birlik Partisi ile hükümet kurma kararını, 20'ye karşı 40 oyla aldı.

Kuzey Kıbrıs'ta, Cumhuriyetçi Halk Partisi Genel Başkanı Başbakan Tufan Erhürman liderliğindeki 4'lü koalisyon hükümetinin sona ermesinin ardından yeni bir koalisyon hükümeti kurulmaya çalışılıyordu.

Maliye Bakanlığı görevini yürüten Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş'ın görevinden ayrılmasının ardından Halkın Partisi de mevcut hükümetten çekilme kararı aldığını bildirmişti.

Yaşanan bu gelişmeler üzerine yeni hükümetin kurulmasına ilişkin çalışmaların hemen başlaması için hükümetin istifası 9 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya sunuldu.

ulusal.com.tr

KKTC