Meteorolojik uyarı (8 Ekim Pazar hava durumu)

Türkiye pazar gününe yağmurla uyandı. Marmara, İç Anadolu, Ege ve Akdeniz bölgelerinin tamamında, Karadeniz Bölgesi'nin batı kesimlerinde ise gün boyu yağışlar etkili olacak. İstanbul da soğuk havanın etkisi altına girdi. İstanbul'un bazı bölgelerinde 15 derecelik düşüş yaşandı. Bazı İDO ve BUDO seferleri de olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılamadı. (8 Ekim Pazar hava durumu)

Meteorolojik uyarı (8 Ekim Pazar hava durumu)

Meteoroloji'den yurdun büyük bir bölümü için yeni bir yağış uyarısı geldi.

Marmara'nın doğusu, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz bölgelerinde yer yer sağanak yağışlar etkili olacak.

İstanbul'da olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı deniz seferlerinde de aksamalar yaşandı. Çok sayıda İDO ve BUDO seferi iptal edildi.

Kentte sıcaklık bir günde 15 derece birden düştü. Uzmanlar, ani hava değişimine karşı vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Son meteorolojik verilere göre, Antalya için ayrı bir uyarı geldi. Kemer, Finike, Kaş, Alanya ve Manavgat ilçelerinde gök görültülü kuvvetli sağış bekleniyor.

Yağışın etkili olacağı yerlerde hava sıcaklığının 10 dereceye kadar düşeceği değerlendiriliyor

Soğuk ve yağışlı havanın salı gününden itibaren yerini mevsim normallerine bırakması bekleniyor.

Yurdun Orta ve Doğu Karadeniz’de 3 ile 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

ulusal.com.tr

Hava durumu