Türkiye kano sporunun tarihini değiştiren Letonyalı

TÜRKİYE Kano Milli Takımı tarihinde olimpiyata katılma hakkı kazanan ilk sporcu Letonya asıllı Lasma Liepa, Rio'da madalya kazanmak istediğini söyledi.

Türkiye kano sporunun tarihini değiştiren Letonyalı

Türkiye Kano Milli Takımı sporcusu 28 yaşındaki Lasma Liepa, geçen yıl İtalya'da düzenlenen dünya şampiyonasında 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı kazanarak, Türk spor tarihine adını yazdırdı. Kano sporunda Türkiye'yi olimpiyatta temsil edecek ilk sporcu unvanının sahibi olan Letonya asıllı Lasma Liepa, olimpiyat hazırlıklarını milli takımın Antalya'daki kampında sürdürüyor. 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda 200 metre sprint kategorisinde mücadele edecek Lasma Liepa, günde 3 antrenman yapıyor.

GÖNDERDİĞİ POSTAYLA HAYATI DEĞİŞTİ

Antalya Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Lasma Liepa, ay yıldızlı formayla 1 yılda Avrupa ve dünya şampiyonalarında elde ettiği başarıya yenisini ekleyerek, Rio'da madalya kazanmak istediğini söyledi. Yaklaşık 15 yıldır kano sporuyla uğraştığını anlatan Lasma Liepa, Letonya'da imkanların kısıtlı olması nedeniyle başka ülkede kano sporuna devam etmek istediğini belirtti. Letonya milli takımının Antalya kampında Türk milli takımını gözlemlediğini dile getiren Liepa, "Türkiye Kano Federasyonu'na e-posta atarak, Türkiye adına yarışmak istediğimi belirttim. Rio'da yarışmak benim ve Türkiye için ilk olacak. Olimpiyat oyunlarında madalya almak istiyorum. Finale çıkmak da benim için güzel bir his olacak" dedi.

Lasma Liepa, 2 yıldır yaşadığı Türkiye'ye kısa sürede alıştığını anlattı. Türk yemeklerini, baklavayı, şiş kebabı çok sevdiğini kaydeden Lasma Liepa, Türkiye'nin güneşli havası ile Türk insanının sıcakkanlılığını çok beğendiğini dile getirdi.

'LASMA İLE MADALYA HEDEFLİYORUZ'

Türkiye Kano Milli Takımı Antrenörü Mehmet Topal da, Lasma Liepa ile ilk defa olimpiyata katılmaya hak kazandıklarını belirterek, "Bu şansı en iyi şekilde değerlendireceğiz. Antrenmanlarımız verimli geçiyor. Olimpiyat oyunlarında madalya hedefliyoruz. Lasma olimpiyat kotasını kazanan ve madalya kazanmasını istediğimiz ilk sporcumuz" diye konuştu.

Türk milli takımının geniş bir kadroya sahip olduğunu anlatan Topal, Lasma Liepa gibi devşirme sporcuların milli takımda yer almasının Türkiye'de kano sporunun gelişimine öncülük edeceğini söyledi. DHA