Macaristan'daki çalışmalarda Osmanlı dönemine ait cami ortaya çıktı

Kanuni Sultan Süleyman'ın iç organlarının defnedildiği Zigetvar'daki türbenin yanında, Sokullu Mehmet Paşa tarafından yaptırılan caminin kalıntıları bulundu. Zigetvar'daki türbenin yakınlarında bulunan cami 1692 yılında habsbur askerleri tarafından yakılmıştı.

Macaristan'daki çalışmalarda Osmanlı dönemine ait cami ortaya çıktı

Macaristan'da Sokullu Mehmet Paşa tarafından yaptırılan caminin kalıntıları bulundu.

Kanuni Sultan Süleyman'ın iç organlarının defnedildiği Zigetvar'daki türbenin yakınlarında bulunan cami 1692 yılında habsbur askerleri tarafından yakılmıştı.

Cami Macaristan'ın Zigetvar kentinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı tarafından Kanuni Sultan Süleyman'ın iç organlarının defnedildiği türbeyi bulma amacıyla başlatılan kazı çalışmalarında ortaya çıktı.

Bölgedeki araştırmaların devam edeceğini belirten yetkililer ''Arşivlere göre aynı bölgede 1570'li yıllarda Saraybosna'dan gelen dervişlerin kullandığı bir derviş tekkesi de olmalı. Bu konuda da kazı çalışmaları başlattık. Önümüzdeki haftalarda bu konuda da neticeye ulaşacağımızı umuyorum.'' dedi.

Kanuni'nin ölümünden sonra tahta geçen II. Selim, babasının iç organlarının gömülü olduğu yere türbe, etrafına da külliye yaptırdı. 150 yıl kadar hizmet veren bu yapılar daha sonra Zigetvar Kalesi'ni işgal eden Habsburg askerleri tarafından yıkıldı.

ulusalkanal.com.tr

macaristan cami kanuni sultan süleyman