Türkiye'de El Kaide üsleri var

İsrail ordusunda askeri istihbarattan sorumlu Tümgeneral Aviv Koçavi, skandal bir iddiayı gündeme getirdi. Koçavi, Türkiye'de 3 tane El Kaide üssü bulunduğunu ve Suriye'ye çatışmaya giden El Kaidecilerin bu üslerde barındığını öne sürdü. Dışişleri Bakanlığı iddiaları yalanladı.

Türkiye'de El Kaide üsleri var

İsrail ordusunda askeri istihbarattan sorumlu olan Tümgeneral Aviv Koçavi, Türkiye’de üç El Kaide üssü olduğunu öne sürdü.

Koçavi, Tel Aviv’de düzenlenen güvenlik konferansında bir harita üzerinde Türkiye'deki El Kaide üslerinin konumlarını gösterdi.

Suriye’yede çatışan El Kaidecilerin Türkiye'deki üslerde barındığını söyleyen Koçavi, El Kaide militanlarının Türkiye üzerinden Avrupa’ya geçebileceğini ifade etti.

Koçavi'nin sözcüsüne ulaşan Reuters haber ajansı, haritadan yaptığı çıkarımla üslerin Karaman, Osmaniye ve Şanlıurfa’da bulunduğunu iddia etti. Reuters’ın yaptığı yoruma göre, Türkiye’deki üç noktada toplam 100 kadar El Kaide militanı var.

İddialara Dışişleri Bakanlığı'ndan yalanlama geldi. Bakanlık sözcüsü Tanju Bilgiç, "Türkiye'de El-Kaide terör örgütüne bağlı üslerin bulunduğu yönündeki iddialar tamamen gerçek dışıdır. Böyle bir durum sözkonusu olamaz" dedi.

ulusalkanal.com.tr