ABD, Fırat Kalkanı Harekâtı'na karşı psikolojik savaşı devam ettiriyor

Amerika, Fırat Kalkanı Harekatı'na karşı psikolojik savaşı devam ettiriyor. Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Türkiye ile terör örgütü PKK/PYD arasındaki çatışmasızlık durumunu olumlu karşıladıklarını söyledi. Türkiye ile her konuda mutabık olmadıklarını belirten Kirby, Türkiye'ye terör örgütü IŞİD'e odaklanma çağrısı yaptı.

ABD, Fırat Kalkanı Harekâtı'na karşı psikolojik savaşı devam ettiriyor

Amerika ile Türkiye arasındaki psikolojik savaş devam ediyor. Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Türkiye ile PKK/PYD terör örgütleri arasında bir çatışmasızlık anlaşmasının olmamasına rağmen iki taraf arasındaki sükunetten memnun olduklarını söyledi.

Çatışma olmaması bölgedeki unsurlar arasındaki iletişim kanallarının açık olması gerektiğini söyleyen Kirby, Türkiye'ye IŞİD'e odaklanma çağrısında bulundu. Sözcü, Türkiye ile her konuda mutabık olmadıklarını dile getirdi.

Bir gazeteci, Kirby'e Amerika'nın yaptığı açıklamalarda Türkiye ile PKK/PYD terör örgütünün iki eşit tarafmış gibi bahsetmesinden Ankara'nın rahatsız olduğunu sordu.

Kirby, egemen bir devlet olan Türkiye ile PKK/PYD'yi eşit tutmadıklarını savundu.

Türkiye'nin başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı'ndan rahatsız olan Amerika, Türkiye ve PKK/PYD'ye çatışmamaları ve IŞİD'e karşı hareket etmeleri çağrısında bulunmuştu. Ayrıca Amerika, Türkiye'ye rağmen PKK/PYD'yi desteklemeye devam ediyor.

ulusalkanal.com.tr

abd Fırat Kalkanı