Perinçek TBMM gündeminde!

CHP Uşak milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, AİHM'de görülecek Sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili soru önergesini TBMM Başkanlığına sundu.

Perinçek TBMM gündeminde!

CHP Uşak milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, AİHM'de görülecek Sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili soru önergesini TBMM Başkanlığına sundu. Meclis Başkanı Cemil Çiçek tarafından yazılı olarak cevaplanmasını talep ettiği önergede CHP'li Yılmaz şu ifadelere yer verildi.

Sözde Ermeni Soykırımı iddialarınınyalan olduğunu belirten Doğu Perinçek’in cezalandırılması nedeniyle, İsviçre’ye karşıaçtığı davada Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi İsviçre’yi mahkum etmiştir. İsviçre’nin kararı temyiz etmesi sonucu Ermenistan’ın da müdahil olduğu bu dava AİHM Büyük Daire’de28 Ocak 2015 tarihinde görülecektir.Doğu Perinçek’in yurt dışı yasağından dolayıdavayakatılamaması ve savunmasını yapamaması söz konusudur.

İktidar vemuhalefet partilerinin temsilcileri Türkiye Cumhuriyeti’nin temsili açısından ve ulusal bir dava olması sebebiyle görülecek olan davada Doğu Perinçek’in savunmasının önemli olduğunu belirtmişlerdir. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Türkiye’nin bu davada taraf olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti’nin savunmaya ilişkin tezlerini yazılı olarak verdiğini, sözlü olarak da savunma yapacağını, ancak davanın tarafı konumunda olan Doğu Perinçek’in davaya katılması gerektiğini belirtmiştir.

Bu çerçevede;

1. Sözde Ermeni Soykırımı iddialarına ilişkin bu davanın ulusal çıkarlarımızı ilgilendiren bir dava olması nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti’nin milletvekillerinin 28 Ocak 2015 tarihinde Strazburg’daki davaya katılmaları konusunda bir çağrı yapmayı düşünüyor musunuz?

2. Bu bağlamda Doğu Perinçek’in AİHM’de yapması gereken savunma aslında Türkiye Cumhuriyeti’nin çıkarlarının savunulması anlamını taşıyacağından davanın tarafı konumundaki Doğu Perinçek’in davaya katılmasının sağlanması ve yurtdışı çıkış yasağının kaldırılması konusunda ne düşünüyorsunuz?

ulusalkanal.com.tr

Beni alın Perinçeki Gönderin