Emete Gözügüzelli: Bilinçli bir kampanya

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Türkiye karşıtı açıklamaları, KKTC içerisinde de büyük tepki topladı. Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Emete Gözügüzelli, Akıncı'nın Rum-Yunan tezleri ile örtüşen bir tutum ortaya koyduğunu söyledi. "Mustafa Akıncı vahim bir strateji içerisindedir" dedi. Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de "Kıbrıs Türklerinin beka seçimi" olacağını vurguladı.

Emete Gözügüzelli: Bilinçli bir kampanya

"Tez zamanda federasyon" diyerek Türkiye'yi hedef alan açıklamalarda bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'ya tepki büyük.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yapılan açıklamaları Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Emete Gözügüzelli Ulusal Kanal'a değerlendirdi. "Bilinçli bir kampanya" dedi.

Akıncı tarihi reddeden, özünü inkar eden bir pozisyonda. Rum yönetimi ve Rum yönetimini destekleyen unsurların ağzıyla bir değerlendirme yapmıştır. İlhak açıklaması sınırlarını aşmaktır. Rum-Yunan tezleriyle örtüşen bir tutumu ortaya koymak demektir. Uluslararası alanda Rum-Yunan lobisinin söylemleri ile Akıncı'nın söylemleri, aynı çizgiye gelmiştir. Her ikisi de Türkiye'yi hedef alarak hareket etmektedir. Bu da bilinçli bir kampanyadır.

Gözügüzelli, açıklamalar ile Rum tarafına bir mesaj verilmeye çalışıldığını ifade etti.

O mesaj "elinizi çabuk tutun, birleşip Kıbrıs'ta bu seçimlerde, benim seçilmeme her şekilde destek olun, bu dönem bu işi bitirmemiz lazım, çünkü bundan sonraki süreçte ben kaybedersem artık Kıbrıs adasında sizin arzu ettiğiniz temelde federal bir çözüm olmayacak" mesajıdır. Bu anlamda da Rum tarafına bir göz dağı da veriyor. "Artık elimizi çabuk tutalım. Çünkü Türkiye güçleniyor" diyor.

Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin, Kuzeyi sözde işgalden kurtarma senaryoları ile yaptığı askeri tatbikatları hatırlatan Emete Gözügüzelli, Akıncı'nın amacının Türkiye'yi zora sokmak olduğunu belirtti.

Son süreçte son çırpınuşlardır bunlar. Mustafa Akıncı vahim bir strateji içerisindedir. Yabancı emperyal güçlere kanıp da kendi milletini uçurumdan atmayı başarabilen olmamıştır. Kıbrıs Türkünün varoluş ve bekasının seçimi olacak bu seçim. O yüzden son derece önemlidir.

ulusal.com.tr

akıncı Emete Gözügüzelli