Vardiya Yarın Sandıkta

Vardiya Bizde Platformu Üyeleri Yarın Sandığa Giderek Kendilerine, Ülkeye ve Millete Yapılan Kötülüklerden Hesap Soracaklarını Belirttiler

Vardiya Yarın Sandıkta

Vardiya Bizde Platformu'nun bu haftaki 'sessiz çığlık' eyleminde tarihinin hiç bir döneminde ülkenin bu kadar kötü yönetilmediği belirtilerek, yarın yapılacak olan yerel seçimlerde ülkeye devlete ve millete bu kötülükleri yapanlardan hesap sorulacağı vurgulandı. Platformun eylemine İşçi Partisi, ADD , TESUD ve çok sayıda Antalyalı da destek verdi.

Hala 200'e Yakın Türk Askeri Düzmece Davalarla Tutuklu

Kapalı Yol Kışlahan'da bir araya gelen Vardiya Bizde Platformu üyeleri 'sessiz çığlık'larını yükseltmek için yine eylemdeydiler. Bu hafta platform adına açıklamayı yapan Emekli Albay Mehmet Ali Akay, yaklaşık 200 Türk Askerinin Balyoz, Askeri Casusluk ve Gizli Belge gibi düzmece davalarla tutuklu olduğunu belirtti. En yetkili kişilerce yapılan kumpas itirafının ardından bu davalarda artık komutanların tutuklu kalmaması gerektiğini söyleyen Akay, başta Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı olmak üzere sorumluluğu olan tüm kurum ve kuruluşları göreve davet etti, tutuklu komutanların derhal tahliyesini istedi.

Sandıkta Hesap Soracağız

Türkiye'nin tarihi boyunca hiç bir dönemde olmadığı kadar kötü yönetildiğini kaydeden Akay, "Hiç bir dönemde ulusumuz, bayrağımız, kimliğimiz, inançlarımız, yasalarımız ve bizi birbirimize bağlayan temel değerlerimiz bu denli tartışmaların odağı haline getirilmemiştir" diye konuştu. Yarın yapılacak olan yerel seçimlerde sandığa gideceklerini belirten Akay, "Ülkemize, devletimize, milletimize ve bize bu kötülükleri yapanlardan hesap soracağımızı ilan ediyoruz" diye konuştu.

"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "Ne Mutlu Türküm Diyene", "Ya İstiklal Ya Ölüm Tam Bağımsız Türkiye" sloganlarının yükseltildiği Vardiya Bizde Platformu'nun 'sessiz çığlık' eylemine İşçi Partisi, ADD, TESUD ve çok sayıda Antalyalı da katılarak destek verdi.

Haber: Devrim Dönmez

Fotoğraf: İbrahim Koçak

ulusalkanal.com.tr