TGF: Cumhuriyetin merkezinde doğrudan Türk halkı hedef alınıyor

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Ankara'daki bombalı saldırının ardından sert bir kınama mesajı yayınladı. "Hain terör saldırısı Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk Halkını hedef alıyor" diyen 79 basın meslek örgütü, teröre karşı ihtiyacımız daha çok birlik ve beraberlik mesajı verdi.

TGF: Cumhuriyetin merkezinde doğrudan Türk halkı hedef alınıyor

Basın meslek örgütlerinden Ankara'daki terör saldırısına karşı çarpıcı bir açıklama geldi. 79 kuruluş adına yayınlanan bildiride "hedef, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk halkıdır" ifadeleri kullanıldı.

Türkiye Gazeteciler Fedarasyonu "terör odaklarının ısrarla Başkent Ankara'yı seçmeleri, Türkiye'ye doğrudan savaş açıldığını gösteriyor" dedi. TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca'nın açıkladığı bildiride, "terör saldırılarına karşı birlik ve güçlü duruş" mesajı verildi.

"GÜNÜN İHTİYACI BİRLİK VE BERABERLİK: Devletin yok olmasını isteyen şer güçlere karşı, her zamankinden çok daha güçlü bir şekilde birlik beraberlik içinde olmamız gereken günleri yaşıyoruz. Hedef açık ve nettir. Türkiye Cumhuriyeti'ni yok etmek, Türk Devleti'ni ortadan kaldırmaktadır. Cumhuriyeti'n merkezinde doğrudan Türk halkı hedef alınmaktadır."

Devlet ve hükümet yetkililerine de çağrıda bulunan Türkiye Gazeteciler Federasyonu, başta istihbarat birimleri herkesin çok daha dikkatli olmalı olması ve azami sorumluluk alması gerektiğini vurguladı. Açıklamada "hain saldırıda ihmali olan, zaafiyet gösterenler varsa da derhal gerekli bedeli ödemeli" denildi.

ulusalkanal.com.tr

türkiye gazeteciler federasyonu