Hakim, savcı, polis birarada

Beşiktaş Adliyesi'nde görev yapan özel görevli bir hakim, kumpasın polis-savcı-hakim üçgeninde yürütüldüğünü açıkladı. Bu itiraflar Ergenekon davası başlamadan kısa süre önce yapılan bir iftar yemeğini akıllara getirdi.

Türk Ordusu'na ve İşçi Partisi'ne karşı tertiplerin merkezi haline gelen Beşiktaş Adliyesi'nde görev yapan bir hakim; kumpasların emniyette hazırlandığını açıkladı. Açıklamada, dosyaların savcı ve hakimlerin önüne getirildiğini anlatıldı.

Bu açıklamalar; operasyonları yapan hakim polis ve savcıların samimi görüntülerini hatırlattı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi'nin iftar yemeğindeki samimi görüntüler fotoğraf karelerine böyle yansıdı.

Beşiktaş Adliyesi'nde görev yapan bir hakim, kumpaslarda görev alan bazı hukukçuların Yargıtay üyeliği ile ödüllendirildiğini de açıkladı. Skandal yemeğe katılanlar arasından Yargıtay üyeliğine yükselen isimler de dikkat çekici.

Hakim Metin Özçelik

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında olduğu bir çok isim hakkında tutuklama kararlarıyla bilinen Metin Özçelik terfi alan isimlerden biri oldu.

Hakim Resul Çakır

Bilgin Balanlı hakkındaki kararıyla ilk kez bir orgeneral için tutuklama kararına imza atan Resul Çakır da önce Özel Görevli Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na ardından Yargıtay üyeliğine atandı.

Murat Yönder

Yargıtay'a terfi eden bir diğer isim de Balyoz soruşturmasını yürüten savcı Murat Yönder oldu.

  • Yemekteki hukukçulardan bazıları şu şekilde:
  • Ergenekon davasında müebbet hapis cezaları veren mahkeme başkanı Hakim Hasan Hüseyin Özese
  • Ergenekon Savcıları Zekeriya Öz
  • Mehmet Ali Pekgüzel
  • Fikret Seçen
  • İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı

Yemeğe ev sahipliği yapan isimlerin başında ise dönemin İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ile Terörle Mücadeleden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Tufan Ergüder yer aldı.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr