İnce: İncirlik'i kapatırım demedim

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 'İncirlik'i kapatırım dediniz. Kapatır mısınız?' sorusuna 'Kapatırım demedim. Amerikan askerleri Noel tatilini Amerika'da geçirirler dedim. O da onların haklarıdır zaten' yanıtını verdi.

İnce: İncirlik'i kapatırım demedim

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçimleri kazanması durumunda Suriye Cumhurbaşkanı Esad'la görüşebileceğini açıklarken, İncirlik konusunda da açıklamada bulundu.

DW Türkçe'den Nevşin Mengü'nün sorularını yanıtlayan İnce, "Esad'la görüşür müsünüz?" sorusuna "Neden görüşmeyeyim? 'Ben küstüm sana'. Böyle bir şey olmaz. Dört milyon Suriyeli Türkiye'de olacak. Ama Şam'da Türk büyükelçi olmayacak. Böyle bir kafa olabilir mi? Ne yapacağız? Biz burada bakacağız onlara, muhatap olmayacak. Bu doğru değil ki. Görüşmeyeceğim kimse yok" yanıtını verdi. İnce, "Biz yeniden 'Yurtta barış, dünyada barış' diyeceğiz. Yani Suriye ile de ABD ile de Almanya ile de barışmalıyız" ifadesini kullandı.

İnce, "'ABD, Fethullah Gülen'i benim cumhurbaşkanlığım dönemimde iade etmezse İncirlik'i kapatırım' dediniz. Kapatır mısınız?" sorusuna ise "'Kapatırım' demedim. Amerikan askerleri Noel tatilini Amerika'da geçirirler' dedim. O da onların haklarıdır zaten" yanıtını verdi.

ulusal.com.tr