Bütçe Görüşmelerinde Sayıştay Raporu Tartışması

Meclis 2014 bütçe maratonu, Sayıştay raporu kriziyle başladı. Plan Bütçe Komisyonunda muhalefet partilerinin üyeleri "Sayıştay raporları gelmedi" diyerek bütçeye tepki gösterdi. Komisyonda, Kamu kurumları Sayıştay’a rapor gelmediği için denetim yapılamadığı itirazları yükseldi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise topu Sayıştay’a attı, "biz gerekli bilançoları gönderdik, Sayıştay rapor hazırlamadı" dedi.

Bütçe Görüşmelerinde Sayıştay Raporu Tartışması

Meclis’te 2014 yılı bütçesi görüşmeleri başladı. 2 ay sürecek bütçe Maratonu’nun ilk gününe Sayıştay raporu krizi damgasını vurdu.

Sayıştay raporları meclise gelmedi, Meclis plan ve bütçe komisyonunda tansiyon yükseldi. Komisyonun muhalefet üyeleri, bu şartlar altında 2014 yılı bütçesinin hazırlanamayacağını söyledi. Muhalefet, Sayıştay Raporlarını meclise getirilmesini istedi.

Raporlar 2014 Bütçesi ile birlikte görüşülecek olan 2012 yılı Merkezi yönetim kesin hesap kanunu tasarısına temel oluşturuyor. Sayıştay raporları, AKP dönminde kamu kuurmlarının mali bilançolarından oluşuyor. Raporlar olmadan hükümetin denetlenmesi imkansız hale geliyor.

Sayıştay konuyla ilgili Plan Bütçe Komisyonu’na açıklayıcı bir yazı gönderdi. Sayıştay yazısında Kamu idarelerinin denetim raporlarını oluşturmak için gerekli olan "mali tabloları gönderilmediği belirtildi. Aynı yazıda "tablolar olmadığı için raporların hazırlanamadığı" bilgisini not edildi.

Maliye Bakanı Memhet Şimşek iddiaları bütçe sunuş konuşmasında cevapladı. Bakan Şimşek topu Sayıştay’a attı. Şimşek "biz mali tabloları gönderdik, Sayıştay hazırlamadı" cevabını verdi.

ulusalkanal.com.tr

chp tartışma Sayıştay bütçe