İşte kumpasın polis şefleri

F tipi örgütü hedef alan 14 Aralık Operasyonu’nda gözaltına alınan polis şefleri Tufan Ergüder ve Mutlu Ekizoğlu dikkat çekişci isimler. Kumpas davaların arkasındaki ikili, operasyonların arkasındaki beyin takımıydı.

İşte kumpasın polis şefleri

Ekizoğlu, Türkiye’yi hedef alan Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk, Poyrazköy, Şike ve Oda TV gibi kumpasların beyin takımını oluşturuyordu.

Aynı dönemde operasyonların merkezi olan İstanbul Emniyeti’nde görev yapan Tufan Ergüder terör şube, Mutlu Ekizoğlu da organize şubeden sorumluydu. Kumpas davalarda birlikte sayısız hukuksuzluğa imza attılar.

Ergüder, Terörden Sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı olarak, Kasım 2011’e kadar görev yaptı. Kumpasların operasyon ayağının başındaydı.

Ergüder’in kumpas davalardaki rolü, özel görevli hakim ve savcıların meşhur iftar yemeğindeki fotoğraflarla belgelendi. Ergüder, tutuklanan f tipi polis şefi Ali Fuat Yılmazer ve cemaate yakınlığıyla bilinen hakim ve savcılar ile bir arada görüntülendi.

Ergüder, Teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin telefonuna “sehven” yükleme yapılması, Albay İbrahim Sezer’in gerçek dışı şekilde Vika isimli hayat kadınıyla bağlantılı gösterilmesi, Balyoz sanıkları için birkaç günde binlerce sayfa bilirkişi raporları hazırlanması işlerinin arkasındaki isimdi.

2011 yılında Hakkari’de görevlendirilen Ergüder, yolsuzluk operasyonu sonrasında istifa etti ve cemaate yakın basın kuruluşlarında açıklamalar yapmaya başladı.

Mutlu Ekizoğlu da kumpas davalarının en yoğun olduğu dönemde İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube müdürüydü. Daha sonra Organize Şube’den sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı yapıldı.

Ekizoğlu’nun başında olduğu organize şube, operasyonlarda yoğun şekilde görev aldı. Ekizoğlu, Üçüncü Ergenekon Davası kapsamında 2008 yılında hazırladığı teknik takip raporu ile 24 tutukluyu kesin ifadelerle hedef aldı ve tutuklanmalarını sağladı.

Şike Operasyonu’nda Aziz Yıldırım aleyhindeki belgeleri sızdıran kişinin Mutlu Ekizoğlu olduğu belirtiliyor.

Ekizoğlu, F tipi örgütlenmeye yönelik operasyonlar kapsamında yasadışı dinleme yaptığı suçlamasıyla açığa alındı. Silahı ve rozetine el konuldu.

Ergüder ve Ekizoğlu, kumpas davalarının istihbarat ayağını yürüten ve şu an tutuklu bulunan F Tipi polis şefi Ali Fuat Yılmazer ile de yakın ilişki içinde.

ulusalkanal.com.tr

operasyon f-tipi kumpas tufan ergüder Mutlu Ekizoğlu