Emniyet'te büyük deprem

17 Aralık'taki yolsuzluk skandalının ardından Emniyet'e yönelik operasyonlar devam ediyor. İçişleri Bakanlığı, 3 Emniyet Müdür Yardımcısı ve 27 ilin emniyet müdürünü kızağa çekti. Bir görevden alma dalgası da Emniyet İstihbarat'ta yaşandı. 50 polis görevden alındı.

Emniyet'te büyük deprem

Emniyet depremi hız kesmiyor. Ergenekon-Balyoz tertiplerinde rol aldıktan sonra Güneydoğu illerine atanan F-tipi emniyet müdürleri merkeze çekildi.

Bugün resmi gazetede yayınlanan kararname ile 3 Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ile birlikte 27 İl Emniyet Müdürü de değişti. Cemaatçi olarak bilinen isimlerin merkeze alındığı kararnamede daha önce F-tipi operasyonlarla hedef alınan emniyetçiler ise kritik görevlere getirildi.

Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Feridun Taşçı, Mustafa Çankal ve İsmail Baş merkeze alındı. Merkeze alınan isimlerin yerlerine yapılan atamalar da dikkat çekti.

2009'da bir ihbar mektubuyla hakklarında "örgüte yardım ve yataklık" soruşturması başlatılan Mustafa Gülcü ve Celal Uzunkaya eski yeniden eski görevlerine atandı. Gülcü Emniyet Genel Müdür Yardımcısı, Uzunkaya ise İzmir İl Emniyet Müdürü oldu.

Genel Müdür Yardımcılığı'na atanan 3'üncü isim de daha "Akyazı çetesine bilgi sızdırdığı" iddiasıyla tutuklanan eski Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal oldu.

Görevden alınan il emniyet müdürleri arasında da kamuoyunun yakından tanıdığı isimler göze çarptı.

Ergenekon, Balyoz, Şİke davası gibi tertiplerin yapan ekibin içindeki Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu görevden aldındı. Ekizoğlu İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü olarak bir çok kritik operasyonda rol almıştı.

Fethullahçı polisler listesinde 3'üncü yer alan Bitlis İl Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç ile Diyarbakır’da kritik operasyonlarda görev aldıktan sonra Şırnak Emniyet Müdürü yapılan Avni Usta da kızağa çekilen isimlerden.

Görevden alınan Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan da tertip operasyonlarının yapıldığı dönem İstihbarat Daire Başkan YArdımcısı olarak görev yapıyordu.

Eski Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanı Mehmet Yüksel Nevşehir Emniyet Müdürlüğü'nden; Eski Başbakanlık Koruma Müdürü Zeki Bulut da Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlerinden alındı.

ulusalkanal.com.tr

polis operasyon görevden alma emniyet yolsuzluk 17 aralık