İstanbul'da operasyon başladı! Eski emniyet müdürleri dahil çok sayıda gözaltı var

F tipi örgüte yönelik İstanbul merkezli yeni bir operasyonun düğmesine basıldı. Operasyonda 29 polis hakkında gözaltı kararı olduğu belirtildi. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan isimlerden biri de Eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç'tı. Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarının beyin takımından olan Ardıç, adreslerinde bulunamadı!

İstanbul'da operasyon başladı! Eski emniyet müdürleri dahil çok sayıda gözaltı var

İstanbul Cumhuriyet Başaavcılığı, Emniyet içindeki F tipi yapılanmaya yönelik yürüttüğü soruşturmada yeni bir operasyonun düğmesine bastı.

29 polis hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İstanbul merkezli operasyonda, 20 ilde eş zamanlı arama gözaltı işlemi başlatıldı. Bu iller arasında

Diyarbakır, Şırnak, Van, Bitlis, Çanakkale, Tunceli, Hakkari, Siirt, Kars ve Sivas'ın da olduğu belirtildi.

Gözaltına alınacak isimler arasında Eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı ve Eski İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç da bulunuyordu.

Ergenekon, Balyoz, Odatv ve Şike gibi birçok kumpas soruşturmasının beyin takımından biri olan Ardıç, belirlenen adreslerinde bulunamadı. Ardıç'ın telefonlarını kapattığı, adresinde olmadığı, kendisiyle iletişim kurulamadığı öğrenildi.

Gözaltına alınan polislerden biri de İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin eski emniyet amiri Said Gök oldu. Gök, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet'e götürüldü.

Polisler arasında bir 2'inci sınıf, üç 3'üncü sınıf ve iki 4'üncü sınıf emniyet müdürü olduğu belirtildi.

Şüpheli polislere, "casusluk, sahtecilik, yasa dışı dinleme, kişisel verileri kaydetme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlamaları yöneltildi.

Terörle Mücadele Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Şube tararfından ortak yürütülen operasyonda, gözaltına alınan polisler işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul'a gönderildi.

Öte yandan, daha önce tutuklanan F tipi polis şeflerinin Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı bireysel başvurular da reddedildi. Anayasa Mahkemesi, başvuruların kabul edilemez olduğuna hükmetti.

ulusalkanal.com.tr