O öneriye tepkiler yağdı!

Eğitim sisteminde izlenecek yolun belirleneceği 19. Milli Eğitim Şurası’nda; Eğitim Bir Sen'in karma eğitimin kaldırılması girişiminde bulunacağı belirtildi. Konu eğitimci milletveklerinin de gündemindeydi. CHP'li vekiller karma eğitimden vazgeçilmesi halinde laik sistemin kökten kaldırılacağı uyarısında bulundu. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise şura gündeminde “karma eğitim” konusunun olmadığını açıkladı.

Hükümete yakın Eğitim-Bir-Sen’in 19. Milli Eğitim Şuraa’sında karma eğitim sisteminin kaldırılması için girişimde bulunacağı iddia edildi.

Sendikanın önerisinin, resmi olarak açıklanan gündem maddelerinden biri olan “Okul Güvenliği” başlığı altında tartışılacağı belirtilirken, bakan Nabi Avcı TBMM’de gazetecilere “gündemde karma eğitim yok” dedi.

CHP’nin öğretmen kökenli Balıkesir milletvekili Namık Havutça karma eğitimden vazgeçilmesi halinde laik sistemin kökten kaldırılacağını ifade etti. Havutça Türkiye’yi diğer islam ülkelerinden ayıran en önemli özelliğin laik eğitim sistemi olduğunu söyledi.

Namık Havutça parti olarak sistem değişikliğine karşı mücadele edeceklerini anlattı.

ulusalkanal.com.tr