Ziya Abay'ın adasında hasat zamanı

Keban Baraj Gölü'ndeki adada yaşayan 81 yaşındaki Ziya Abay, kiraz yetiştiriyor. 300 ağaçtaki kirazın toplanma zamanı geldi. Tek başına yapmakta güçlük çekince yetkililerden yardım istedi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, talimat verdi. Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekibince kirazın hasadı yapıldı. Türkiye'nin önemli ovalarından Bafra Ovası'nda da buğday hasadı başladı.

Ziya Abay'ın adasında hasat zamanı

Ziya Abay, kiraz ağaçlarından bahsediyor. Keban Baraj Gölü'ndeki adada yaşıyor. Ve burada dünyanın en lezzetli kirazlarını yetiştiriyor.

Gözü gibi baktı. Kirazları olgunlaştı. Hasat zamanı geldi, çattı. Ancak 81 yaşındaki Ziya amca, kiraz hasadını tek başına yapmakta güçlük yaşadı. Yetkililerden yardım istedi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli talimat verdi. Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Ziraat mühendisi ve işçilerden oluşan 20 kişilik ekip, teknelerle adaya ulaştı. 300 ağaçtaki kirazı toplamak için kollar sıvandı. Ziya amcanın söylediği türküler eşliğinde kirazlar bir bir toplandı.

Uzun yıllardır adada tek başına yaşadığı için yöre halkı tarafından "Robinson Ziya amca" olarak biliniyor. Üretime, ağaca, toprağa ve doğaya tutkusuyla örnek olan Ziya amca, onlara baktıkça huzur bulduğunu söylüyor. Sahip çıkıldığında doğanın tüm güzelliğini insanlara sunduğunu belirtiyor.

Samsun'da ise buğday başakları olgunlaştı. Biçerdöverler tarlalara girdi. Bafra Ovası'nda şimdi buğday hasadı zamanı...

Ovada 180 bin dekar alanda buğday ekimi yapılıyor. Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, oda olarak amaçlarının dane kaybını en aza indirmek olduğunu söyledi. Buğday fiyatıyla ilgili de bilgi verdi.

ulusal.com.tr

ada