'Kovid-19 Danışma Kurulu' önerisi

Yeni tip koronavirüsten üreticilerin zarar görmemesi için Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde “Kovid-19 Danışma Kurulu” oluşturulması önerildi. Talep, Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nden geldi. Birlik, danışma kurulunda başta girdi maliyetleri olmak üzere üreticinin sıkıntılarının ele alınması gerektiğini belirtti. Kurulun üretimden tüketime kadar ki tüm zincirde yaşanabilecek olumsuzluklara yönelik de tedbirler alması istendi.

'Kovid-19 Danışma Kurulu' önerisi

Tarım sektörü için bakanlık bünyesinde danışma kurulu oluşturulması talep edildi.

Yeni tip koronavirüs tüm sektörleri olduğu gibi tarımı da etkiliyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği de üreticilerin ve tüketicilerin mağdur olmaması için öneride bulundu. Birlik, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde “Kovid-19 Danışma Kurulu” oluşturulmasını talep etti.

Kurulda, Tarım ve Ticaret Bakanlığı gibi kurumların üretici örgütleriyle bir araya gelmesi gerektiği belirtildi. Üretici örgütleri aracılığıyla sahada tespit edilen sorunların kurul üyelerine iletilmesi ve hızlı bir şekilde hükümete iletilmesi istendi.

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kurulun öncelikli olarak gündemine alması gereken konuları da sıraladı. İlk olarak girdi fiyat değişimlerini ve arz talep dengesinin takip edilmesi talep edildi. Üretim, ithalat ve ihracat taleplerinin dikkate alınarak planlama yapılması gerektiği belirtildi. Danışma kurulunun, üretimden tüketime kadar ki tüm zincirde yaşanabilecek olumsuzluklara yönelik tedbirler alması da istendi.

TZOB, stratejik ürünlerde planlama yapılması ve çiftçinin piyasanın insafına terk edilmesinin önlenmesini de talep etti. Ayrıca üretime devam edilebilmesi için kredi başvuru koşullarının esnetilmesi, sıfır faizli krediye kolay ulaşım desteği gerektiği de bildirildi.

ulusal.com.tr

koronavirüs