BAE Veliaht Prensi, Esad ile görüştü

Birleşik Arap Emirlikleri koronavirüs salgını nedeniyle Suriye ile en üst düzeyde irtibat kurdu. Veliaht Prens Muhammed Bin Zayid Al Nahyan, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile telefonda görüştü. Görüşmeye ilişkin Twitter’dan açıklama yapan Veliaht Prens, “sıkıntı zamanlarında insan dayanışması her şeyden öncedir. Kardeş Suriye de bu kritik koşullarda yalnız kalmayacaktır" ifadelerini kullandı.

BAE Veliaht Prensi, Esad ile görüştü

Suriye devlet ajansı SANA, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan arasında telefon görüşmesi yapıldığını duyurdu.

Abu Dabi Veliaht Prensi, uzun süredir ilk kez Suriye Lideri ile telefon görüşmesi yaparak, destek mesajı verdi.

Nahyan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Beşşar Esad ile telefonda, yeni tip koronavirüs salgınının etkilerini ele aldık. Bu olağanüstü koşullarda Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) kardeş Suriye halkına desteği ve yardımını yineledim. Sıkıntı zamanlarında insan dayanışması her şeyden öncedir. Kardeş Suriye de bu kritik koşullarda yalnız kalmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye’de savaşın başladığı 2011'de Şam'daki büyükelçiliğini kapatmış, 2018'de yeniden açmıştı. 27 Mart’ta yapılan telefon görüşmesi de uzun süre sonra ilk kez olmasıyla bakımında dikkati çekti.

Suriye’de silahlı muhalefet, bir süredir Abu Dabi yönetimini Esed rejimini gizlice desteklemek ve fon sağlamakla suçluyor.

ulusal.com.tr

suriye Birleşik Arap Emirlikleri beşar esad