Sağlık Endüstrisinden tıbbi cihaz uyarısı

Kovid-19 salgını sonrasında tüm dünyada ortaya çıkan yoğun tıbbi cihaz talebi, yerli üretimin önemini bir kez daha ortaya koydu. Virüsün bulaşıcı etkisine karşı önlemlerin yanında, vakaların tedavisi için gerekli tıbbı cihazların üretimi de büyük önem taşıyor. Önümüzdeki aylarda tıbbi cihaz sıkıntısı yaşanabileceğini vurgulayan sağlık endüstrisi temsilcileri gerekli önlemlerin şimdiden alınması gerektiğine dikkat çekiyor.

Sağlık Endüstrisinden tıbbi cihaz uyarısı

Yeni tip koronavirüs salgını sonrası ortaya çıkan yoğun tıbbi cihaz talebi yerli üretim ve üreticiye desteğin önemini bir kat daha artırdı.

Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası Başkanı Metin Demir, salgın sonrasında maske, solunum cihazı gibi ürünlerde tedarik sorunları yaşandığını hatırlattı. Demir, hastalığı tespit edilenlerin tedavisi ve tetkikleri için kullanılan cihazlarda da yaşanacağı uyarısında bulundu.

Demir, ihtiyaç duyulan cihazları üreten firmaların belirlenip, önümüzdeki günler için hazırlık yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Vücutta akciğere saldırdığı bilinen koronavirüsün tanısında özellikle röntgen cihazları büyük önem taşıyor. Ankara’da 20 yıldır röntgen cihazları imal eden bir yerli firma, dünyada sınırlı sayıda bulunan yüksek frekanslı x-ray jeneratörlerini üretti.

Hastaya göre otomatik olarak merkezlenen cihazla, analog sistemlere göre zaman kayıplarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Djital cihazla günde 600-700 röntgen çekimi yapılabiliyor.

Firma ayrıca, koronoyla mücadeleye destek olmak için hastanelerdeki röntgen cihazlarına garanti kapsamı gözetmeksizin teknik destek sağlıyor.

ulusal.com.tr

koronavirüs