Büyük Zafer'in 93. yılı

Büyük Zafer'in 93. yılı

30 Ağustos Zaferi'nin 90'üncü yılında Anıtkabir'de düzenlenen tören çarpıcı görüntülere sahne oldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan mesajında "yurdumuzu muhafaza etme mücadelemiz sürüyor" dedi. Hükümet kortejinde ise HDP'li bakanlar ile Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ilk kez Başbakan Davutoğlu'nun arkasında yürüdü. MHP lideri Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise törene katılmadı.

30 Ağustos Zafer Bayramı için ilk tören Anıtkabir'de düzenlendi.

Devlet erkanı ile birlikte Anıtkabir'e çıkan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaldı. Erdoğan Zafer Bayramı'nın 93'üncü yılında, tehdit sürüyor mesajı verdi.

Anıtkabir ziyaretine Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar kurulu üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları ile yüksek yargı mensupları katıldı.

MHP lideri Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Anıtkabir'e çıkmadı. Seçim Hükümeti'nin HDP'li bakanları Müslüm Doğan ve Ali Rıza Konca ile Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş de aynı kortejde birlikte yürüdü. Türkiye'nin ilk başörtülü bakanı Ayşen Gürcan ise törene katılmadı.

Atatürk'ün mozalesine çelenk bırakılması ve hatıra defterinin imzalanmasının ardından Erdoğan törene katılanlarla tokalaştı.