Rusya ile ilişkiler normalleşiyor

Türk heyetinin Moskova’daki temalarıyla ilgili Rus Dışişleri'nden açıklama yapıldı. Görüşmeye iki ülkenin Kültür ve Turizm, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme, Dışişleri ve İçişleri Bakanlığı yetkilileri katıldı. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Meşkov ile Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali Kemal Aydın’ın Moskova’da gerçekleştirdiği görüşmede, ilişkilerin normalleşmesi sürecinde karşılıklı işbirliğinin aşamalı olarak canlandırılması ele alındı.

Rusya ile ilişkiler normalleşiyor

Son günlerde Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için önemli gelişmeler yaşanıyor, Türkiye-Rusya krizi giderek aşılıyor.

PKK'ya silah sattığı öne sürülen mafya lideri Kalaşov'un Rusya'da tutuklanmasının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in özel temsilcisi Dugin'in Türkiye'yi ziyareti sıralarında iki ülkenin üst düzey yetkilileri Moskova’da bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali Kemal Aydın öncülüğündeki Türk heyeti Rus muhataplarıyla Moskova'da toplantılar yaptı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Meşkov ile Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali Kemal Aydın'ın görüşmesinde Türkiye-Rusya arasındaki normalleşme süreci konuşuldu.

Aydın ve Meşkov, Türk-Rus iş birliğinin kademeli canlandırılması, siyasi diyaloğun yeniden başlatılması, ticari-ekonomik ve beşeri-kültürel ilişkilerin etkinleştirilmesi konularını görüştü.

Toplantıda, charter seferlerinin tekrar başlatılması için yapılan hazırlıklar ve turistlerin güvenliği ile ilgili görüş alışverişi de yapıldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, "Bu ülkede devam eden yüksek terör tehdidi nedeniyle Rusya için bu alandaki mutlak öncelik orada bulunan vatandaşlarımızın güvenliğidir" ifadelerine yer verildi.

Heyetler arasında önümüzdeki ay yapılması planlanan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin görüşmesinin ayrıntılarının da ele alındığı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr