Avrupa Polis Teşkilatı raporu: PKK ile PYD arasında organik bağ var

Avrupa Polis Teşkilatı yıllık raporunda, PYD’nin, PKK’nın uzantısı olduğunu belirtti. Ayrıca raporda Temmuz 2015’ten beri PKK’nın Avrupa’daki faaliyetlerinin de arttığı vurgulandı.

Avrupa Polis Teşkilatı raporu: PKK ile PYD arasında organik bağ var

Türkiye'nin "PYD, PKK'nın Suriye'deki uzantısıdır" söylemlerini dikkate almayan Avrupa Birliği'nden Ankara'nın iddialarını kabul eden bir rapor yayımlandı.

Her yıl Avrupa Polis Teşkilatı (EUROPOL) tarafından yayımlanan Avrupa Birliği Terörizm Durumu ve Eğilim Raporu'nda (TE-SAT Raporu), terör örgütü PYD’nin PKK’nın Suriye’deki karşılığı olduğu açıklandı.

Raporda PKK'nın Temmuz 2015’te çözüm sürecinin sona ermesinin ardından Avrupa’da faaliyetlerini arttırdığı ve Avusturya, Belçika, Fransa, Almanya, Yunanistan, Romanya, İsveç ve İsviçre'te faaliyetlerini sürdürdüğü belirtildi.

PKK tarafından elde edilen hasılatın terör örgütünün silahlı kanadı HPG ile Suriye’deki karşılığı PYD ve onun askeri kanadı YPG’ye aktarıldığına değinilen rapor PKK ile PYD arasındaki organik bağı kanıtlaması nedeniyle önem taşıyor.

Ayrıca rapor PKK'nın, 2015’te AB’de herhangi bir saldırı yapmamasının yanı sıra AB ülkelerinin büyük çoğunluğunda bu örgüt tarafından ortaya konan tehdidin düşük olduğu görüşünü dile getiriyor.

ulusalkanal.com.tr