Erdoğan mitingleri iptal etti

Erdoğan mitingleri iptal etti

AKP'de milletvekili listeleri hazırlandı, küskünler ortaya çıktı. Aday gösterilmeyen ya da sırasını beğenmeyenler AKP aleyhinde zehir zemberek açıklamalar yapmaya başladı.

Erdoğan ile Hükümet arasındaki derin çatlağın huzursuzluğa neden olduğu parti tabanına küskünler de eklenince kriz iyice içinden çıkılmaz bir hal aldı.

AKP'de bu gelişmeler yaşanırken, Başkanlık hayali için 81 ilde 'Teşekkür' adı altında mitingler düzenleme kararı alan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, miting hayalinden vazgeçmek zorunda kaldı. Nedeni ise bizzat AKP tabanı.

Hürriyetin haberine göre Erdoğan önceden söz verdiği birkaç mitingden sonra seçimlere kadar meydanlara inmeyecek, mesajlarını televizyondan verecek.

Erdoğan'ı miting programından alı koyan ise AKP tabanının yorulması, meydanların zayıflaması ve sayısı giderek artan küskünler.

Seçim meydanlarına Başbakan Davutoğlu da inecek. Ancak Davutoğlu da Erdoğan ile aynı sıkıntıları yaşayacak. Buna çözüm olarak üç dönemliklerden yardım istenmesi planlanıyor. Davutoğlu bu amaçla üç dönemliklerle, yani zorunlu olarak aktif siyasete veda edecek AKP'lilerle yemekte bir araya gelecek. Seçim kampanyalarında aktif rol almalarını isteyecek.

Parti politikalarının dışında tutulan üç dönemliklerin ise seçim kampanyalarında aktif rol almak istemediği belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr