Adalet Bakanı'dan yeniden yargılamaya ilişkin önemli açıklama

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan Balyoz Davası'nda yeniden yargılama hakkında önemli bir çıkış geldi.

Adalet Bakanı'dan yeniden yargılamaya ilişkin önemli açıklama

Cumhuriyet Gazetesi ankara Temsilcisi Utku Çakırözer'e konuşan Bozdağ, davanın önemli delillerinden 5 Numaralı hard disk ile ilgili "kanun yararına bozma" başvurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Bozdağ, başvuru sürecini anlattı.

"5 No’lu harddiskle ilgili bazı gelişmeler oldu. Sanıklar ve avukatları onunla ilgili yargılamanın yenilenmesi talebinde bulundular. Mahkemesi bildiğim kadarıyla reddetti. Ona itiraz ettiler. Zannedersem onu da reddetti. İşte o itirazı reddettikleri zaman kesin karar haline geliyor ve Yargıtay’a da gitmiyor. Onun için kanun yararına bozma talebinde bulunulabiliyor"

Bakanlığa "kanun yararına bozma" talebi gelirse işlem yapabileceğini belirten Bozdağ, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne 56 başvuru geldiğini kaydetti. Bozdağ, "kaçı 5 No’lu harddiskle ilgili bilemiyorum. Genel müdürlüğümüz incelemesini yapıyor" dedi. Bozdağ, bu başvurunun kararı veren 9. Ceza Dairesi'ne gideceğini söyledi.

Bozdağ, komutan yakınlarının önünde Adalet Nöbeti başlattığı Anayasa Mahkemesi'nin vereceği kararın önemine dikkat çekti.

"Eğer hak ihlali olduğuna karar verirse, kanun gereği iade-i muhakeme yolu da açılabilir. Anayasa Mahkemesi bireysel başvuru üzerine hak ihlali görürse tazminata hükmedebilir, yargılamanın yenilenmesine hükmedebilir"

ulusalkanal.com.tr

balyoz davası adalet bakanı bekir bozda