O komutan çağrıldı

Kumpasla hedef alınan ve hakkında yakalama kararı bulunan komutan, seferberlik halinde ilk görev verilecek isimler arasında yer aldı. İstanbul Askeri Casusluk davasının 1 numaralı sanığı emekli Albay İbrahim Sezer, “seferberlik görev emrini teslim almak” için en yakın askerlik şubesine çağırıldı.

O komutan çağrıldı

İstanbul Askeri Casusluk davasının 1 numaralı sanığı emekli Albay İbrahim Sezer için seferberlik görev emri çıkarıldı.

TSK içindeki gizli örgütün lideri olduğu iddia edilen Sezer, “seferberlik görev emrini teslim almak” için en yakın askerlik şubesine çağırıldı.

Kumpasla hedef alınan Sezer hakkında yakalama kararı bulunuyor. Emekli Albay Sezer’e yapılan çağırıda "seferberlik görev emriniz tebliğ edilememiştir" denildi.

Sezer’e yapılan çağırı seferberlik halinde görev yapacağı birliğin kendisine bildirilmesi anlamına geliyor. Komutanlara seferberlik durumunda hangi birlikte ne görev yapacakları ise daha sonra bildiriliyor.

Ulusal Kanal’ın edindiği bilgiye göre komutanların görev yapacağı ve seferberlik halinde aktive edilecek birlikler yeşil birlikler olarak tanımlanıyor. Belirli periyotlarla komutanlar birliklerine çağırılarak görevleri çeşitli görev tatbikatları gerçekleştiriliyor.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr