'Tutmayın küçük enişteyi'

'Tutmayın küçük enişteyi'

TLB, Danıştay'ın 146. kuruluş yıldönümünde yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı.

TLB'nin açıklaması şöyle:

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu konuşmasını yapıyor.

Bombalanmış, boşaltılmış köylerden tutunda Berkin Elvan’a, faili meçhul cinayetlerden Murat Özenalp’e kadar pek çok konuya değiniyor.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan karşısında, sinirden çatlıyor.

Feyzioğlu’nun konuşması özenle hazırlanmış. Her kelimesi Başbakan’ı rahatsız ediyor.

Suçlu suçunu bastırmak için bağırır ya hani, Tayyip Erdoğan’da basıyor çığlığı.

“Edepsiz” deyiveriyor Feyzioğlu’na. Ben diyor, 1. Tayyip Erdoğan Hazretleriyim. Sen kimsin de bana laf söylersin bre deyyus?

Feyzioğlu gayet sakin, ben diyor, kimseye edepsizlik de etmem, edepsiz de demem.

Bunun üzerine Hazreti Tayyip ayaklanıyor, kaldırıyor devlet erkanını, yürüyün diyor, ilk hedefimiz, dış kapı…

Tutmayın Küçük Enişteyi

Bugün yaşananların alt okumasını yapmakta fayda var.

Tayyip Erdoğan ile başlıyoruz. Parti MKYK’sının 3 dönem kuralına devam etme kararı aldığını biliyoruz, böylece adaylığını ilan etmiştir. Abdullah Gül yanındadır ve devlet erkanı hizmetindedir. Artık adaydır ve seçim savaşlarına başlamıştır. Saldırgan bir tutum alması, kendisini gördüğü mevkinin tavrıdır. Padişahlara söz söylenmez ve söyletmeyecektir. Henüz kendisini başkan olarak göremese de öyle göstermek durumundadır. Bugünkü tavrı bilinçlidir ve bu hamle kendisine güç kazandırır.

Burada bir parantez açıyoruz. Tayyip Erdoğan’ın diyoruz, en büyük dileğidir, karşısına çıkacak en güçlü adayı kendisi belirlemek istemektedir. Seçimi kazanmanın yolu, kaybedeceklerle yarışmaktır ve ortak aday söylemleri kendisini korkutmaktadır. Tam da bu noktada bir soru soralım; Tayyip Erdoğan, eğer ki kendisinin karşısına çıkacak ve kaybedecek olan adayı Metin Feyzioğlu olarak görüyorsa ve CHP’yi O’nu aday göstermeye itiyorsa, MHP ile anlaşma yapmış mıdır,kimin üzerinde anlaşmıştır? Ve parantezi kapatıyoruz.

Metin Feyzioğlu’na geliyoruz. Konuşması özenle hazırlanmış diyebiliyoruz. Bugün, “kral çıplak” diyebilmek pek mühimdir ve Feyzioğlu pek zekidir. Bugünkü konuşmasında Tayyip Erdoğan’ı mahkum etmiştir. Erdoğan karşısında ciddi bir aday olacağı doğrudur fakat aday olacağı bilinmemektedir. Zaten mesele adaylıktan ötedir. Artık kendisi hukukun, ahlakın ve terbiyenin sesidir. Yeni dönem; dürüstlüğün, ahlakın, onurun ve haysiyetin kıymet göreceği, birleştirici ve bütünleştirici olanın yüceleceği bir dönemdir. Feyzioğlu bu sıfatlara uygundur ve her şeyden önce milletine tabiidir.

Sonuç Yerine

Geleneğin söylemi değerlidir.“Zulm ile abad olanın, ahiri berbat olur” denilir. Tayyip Erdoğan padişahlık hayalleri kursa da artık diptedir ve sesi rezilliğini örtememektedir.

Sandıktan ne çıkacağıöngörülür, hatta bilinir, fakat şimdiden ilan etmek erkendir. İlan edeceğimiz tek konu şudur: Seçim dönemi, yeni bir Türkiye Cephesi’nin zemini olacak ve Tayyip Erdoğan karşısında geniş bir cephe kurulacaktır. Türki Milleti artık kendi celladının zebunu olamaz ve olmayacaktır."

ulusalkanal.com.tr

erdoğan danıştay Metin Feyzioğlu tlb