Cengiz: “NATO'nun arka bahçesinde bağımsızçılık oynayamazsınız“

Türkiye’nin Çin’den füze alacak olmasına Amerika’dan tepki geldi, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz de bu tepki karşısında, Başkana Erdoğan’ın zor durumda kaldığını ifade etti. Cengiz, Amerika'ya yanıt verilemesini istedi.

İzmir-Şirinyer’deki NATO Üssünün komutanı Korgeneral Hodges, “Çin’den alacağınız füzeleri NATO sistemiyle kullanamazsınız” dedi.

Türkiye’nin bütün komşularını düşman ilan eden Hodges sözlerine şöyle devam ediyor: “Çevrenize bakın. Ortadoğu, Balkanlar, hemen tepenizde Rusya… Böyle bir coğrafyada biz çevrenizdeki potansiyel düşmanlara, ‘Bakın burası NATO toprağı’ diyoruz”.

Bu açıklamalar karşısında zor durumda kalan Tayyip Erdoğan, “Bizim bağımsızlık anlayışımızı kimsenin gölgelemeye hakkı yoktur” diyor.

Oysa, NATO komutanının bu küstahça sözleri, yeni değildir. Tayyip Erdoğan’ın daha önce söylediği “Türkiye toprakları, aynı zamanda NATO’nun toprağıdır” sözlerinin tekrarıdır.

Yaşanan olgular biz kez daha gösteriyor ki, NATO’nun arka bahçesinde “bağımsızlıkçılık” oynayamazsınız. BOP Eşbaşkanlığının yönetiminde bağımsızlık ve egemenlik olamaz. Komşularınızla barış içinde yaşayamazsınız.

ulusalkanal.com.tr

türkiye işçi partisi çin nato mehmet cengiz füze