Tarihi değerlerin diyarı Belekoma Vadisi

Dört bir yanı cennet vatanımızda doğa tüm güzelliğini sergiliyor. Hakkari'de halk arasında "ağlayan gelin" olarak bilinen ters laleler, yüksek rakımlı dağları süslüyor. Tarihle iç içe geçilen diyarlarda salgın sebebiyle şimdilik sessizlik hakim. Bilecik'te "Beyler Beşiği" olarak anılan Belekoma Vadisi, ziyaretçilerini ağırlayacağı günleri sessizce bekliyor.

Tarihi değerlerin diyarı Belekoma Vadisi

Bereketli toprakların yurdunda, hava başka, su başka, yaşam bambaşka güzel... Dört yanı cennet vatanımızda doğa tüm güzelliklerini sergiliyor. Dağlar ovalar yaylalar, tüm renklerin en canlılarıyla donandı. Salgın günlerinde en çok bir de işte bu güzellikleri özlüyoruz.

Karlı dağların eteklerinde halk arasında "ağlayan gelin" olarak bilinen ters laleler kendine has renkleriyle boy verdi. Hakkari'nin dağlarını şimdi bu laleler süslüyor. Sırf bu güzelliği görebilmek için yurttaşlar, 3 bin rakımlı yaylaların yolunu tutuyor.

Yolculuk sırasında sosyal mesafelerine de dikkat eden doğaseverler, lalelerin bol bol fotoğraflarını çekiyor.

Burası ise, Osmanlı Devleti'nin kuruluş toprakları Bilecik'te "Beyler Beşiği" ismiyle anılan Belekoma Vadisi...

Vadi, salgın nedeniyle en sessiz günlerini yaşıyor.

Vadi, türbelerden camiye, kaleden yarım minarelere, saat kulesinden Osmanlı Padişahları Tarih Şeridine kadar çok önemli tarihi yapıları barındırıyor.

Üç kez Yunan işgaline uğrayan kentin simgesi olan ve açık hava müzesini andıran vadi, tarih ve inanç turizmi açısından her yıl yaklaşık 1 milyon kişiyi ağırlıyor.

Bilecik Belediyesi Turizm Koordinatörü Mesut Ünver, normalleşme süreciyle vadide yeniden ziyaretçilerin ağırlanacağı günleri beklediklerini söyledi.

Bilecik ağlayan gelin