İslam İşbirliği Teşkilatı yarın toplanacak

ABD'nin Kudüs kararı sonrası gözlerin çevrildiği İslam İşbirliği Teşkilatı yarın toplanıyor. Alınacak kararlar merakla bekleniyor. Zirvede, İsrail'e karşı sert mesajlar verilmesi bekleniyor.

İslam İşbirliği Teşkilatı yarın toplanacak

İslam İşbirliği Teşkilatı toplanıyor. Alınacak kararlar da verilecek mesajlarda oldukça önemli. Gözler özellikle askeri düzeydeki planlara çevrildi.

Amerikan Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağını açıklamasının ardından bölgede tansiyon yükseliyor. İsrail'in Mescid-i Aksa saldırıları sonrası kurulan İslam İşbirliği Teşkilatı da Kudüs'teki işgale karşı umut ışığı taşıyor.

Filistinlileri sokaklara döken karar sonrası zirve, Türkiye'nin çağrısıyla İstanbul'da Kudüs gündemiyle olağanüstü toplanacak.

Atılacak adımlardan birinin de askeri olacağı iddia ediliyor. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın 57 üyesi var. Bu ülkelerdeki aktif asker sayısı en az 5 milyon 206 bin 100. Öte yandan savunmaya ayrılan 174 milyar 728 milyon 420 bin dolar bütçe de dikkatleri çekecek seviyede. Ancak bu ülkelerin yakın vadede kalıcı ve stratejik bir askeri işbirliği geliştirmesi "uzak ihtimal" olarak değerlendiriliyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı sıfatıyla net mesajlar vereceği zirvede İsrail'e karşı önemli adımların atılması bekleniyor.

ulusal.com.tr

abd Kudüs islam işbirliği teşkilatı