122 yıllık tarihe tahliye

Türkiye'nin en eski 18'inci işletmesi olan Sirkeci'deki tarihi Filibe Köftecisi, Borçlar Yasası nedeniyle 122 yıllık yerinden tahliye edilecek. İstanbul'un sayılı lezzet duraklarından biri olan işletmenin 5'inci kuşak sahibi, şimdilerde bir umutla mahkemeden çıkacak olumlu bir karar bekliyor.

İstanbul'da 122 yıllık bir lezzet durağı... Tarihi Filibe Köftecisi...

Ankara Caddesi üzerinde minicik dükkanıyla 122 yıldır kesintisiz hizmet veren bu işletme, Borçlar Yasası dayanak gösterilerek boşaltılmak isteniyor. 1 Temmuz 2014'te yürürlüğe giren yasaya göre, ev ya da işyerinde 10 yılı dolduran kiracılar mülk sahibi tarafından gerekçe gösterilmeden çıkarabiliyor.

Türkiye'nin en eski 18'inci işletmesi olarak da tanınan Filibe Köftecisi'nin 5'inci kuşak işletmecisi Cem Umut Erpak, yasaya tepkili.

Tursitlerin uğrak yeri olan Filibe Köftecisi, yasa nedeniyle mağdur olan diğer esanflardan şanslı. Çünkü olası bir tahliye durumuna karşı yeni bir yere taşınmış... Şuan için iki ayrı yerde hizmet veriyor... Ancak yeni mekan eskisinin yerini tutmuyor.

Tahliye işleminin durdurulması için imza kampanyası da başlatan işletme sahibi Erbak, bir umutla Yargıtay'da görülen iptal davasından çıkacak olumlu sonucu bekliyor.

HABER: GÖKHAN ÇELİK KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr