Kurbanlıkların İstanbul'a girişleri başladı

Türkiye, Kovid-19 salgınının gölgesinde ikinci kurban bayramına hazırlanıyor. Kurbanlıkların, İstanbul’a girişleri başladı. Salgın önlemleri kapsamında denetimler arttırıldı, hayvanlar kent girişlerinde tek tek kontrol ediliyor. Hasta ve belgesiz hayvanların girişine izin verilmiyor.

Kurbanlıkların İstanbul'a girişleri başladı

Anadolu'nun çeşitli illerinden tırlara yüklenen kurbanlıkbüyükbaş hayvanlar İstanbul'a getirilmeye başlandı. Kent girişlerinde denetimler arttırıldı.

Anadolu yakasında Kuzey Marmara Otoyolu'nun giriş ve çıkış girişleri ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü girişinde Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince denetim noktaları kuruldu.

Güvenlik birimlerinin de destek verdiği denetimlerde, kurbanlıkları taşıyan araçlar durdurularak, hayvanların pasaportları, küpeleri ve hastalık bulunup bulunmadığına ilişkin sağlık raporları inceleniyor. Hasta ve belgesiz hayvanların girişine izin verilmiyor.

İstanbul'da kurban kesimi için 39 ilçede tam zamanlı veteriner hekim görevlendirildi. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı'nca geliştirilen "Haysag" ve "Türkvet" adlı mobil telefon uygulamaları sayesinde vatandaşlara satın aldıkları hayvana ait bilgileri takip edebilme, bildirim ve şikayetlerini anlık olarak iletebilme imkanı sunuldu.

istanbul Kurban Bayramı Kuzey Marmara Otoyolu tarım ve orman bakanlığı kurbanlık büyükbaş hayvan