PKK'nın tehdidi işe yaramadı

Okullar açıldı, 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılı bugün resmen başladı. Tüm yurtta olduğu gibi Güneydoğu'da da öğrenci ve öğretmenler bu sabah ders başı yaptı. Oysa daha iki gün önce PKK, "okul boykotu" çağrısı yapmış ve çocuklarını okula gönderen aileleri eleştirmiş, hatta açık açık tehdit etmişti. Ancak bu tehditler işe yaramadı. Tehdit, baskı ve dayatma ile halkı sindirmek isteyenlere karşı vatandaş prim vermedi ve çocuklarıyla birlikte bu sabah okulun yolunu tuttu.

2015-2016 eğitim ve öğretim yılı başladı, Güneydoğu'da PKK'nın boykot çağrısı işe yaramadı.

Diyarbakır'da eğitim ve öğretim yılının başlaması ile bugün 1568 okulda 19452 öğretmen ile 460 bin 724 öğrenci ders başı yaptı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da okul boykotu ile ilgili yapılan eylem çağrıları karşılık bulmadı.

Şırnak'ta da 160 bin öğrenci ders başı yaptı. Şırnak Edip Başer İlkokulu'nda yeni eğitim yılının açılışına katılan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, "Genç bir nüfusa sahip olan Şırnak'ta eğitim ve öğretim çok daha fazla değer ve önem taşımaktadır" diye konuştu.

Batman'da ise bu yıl 169 bin 115 öğrenci için ders zili çaldı. Okula yeni başlayan 13 bin öğrenci velisiyle birlikte okullara akın etti. Öğretmenlerinden gerekli malzeme listesini alan öğrenciler, velileriyle kırtasiyelerin yolunu tuttu.

Bitlis'te de 95 bin öğrenci için 2015-2016 eğitim-öğretim yılı bugün çalınan ders zili ile başladı. Bu yıl ilk kez okula gelen anaokulu ve birinci sınıf öğrencileri kadar anne babalarınında heyecanı gözlerden kaçmadı.

PKK'nın okul boykotu Mardin'de de tutmadı! Mardin'de yeni eğitim ve öğretim yılı bin okulda yaklaşık 10 bin öğretmen ve 203 bin öğrenci ile eğitime başladı.

ulusalkanal.com.tr