O hakim yargıdaki F tipi örgütlenmeyi anlattı

Tertiplerin yürütüldüğü Beşiktaş Adliyesi'nde görev yapmış bir hakim, Fethullahçı örgütlenmeyi anlattı. Hakimin anlatımına göre, özel görevli mahkemelerde örgütlü bir çalışma var. Bu savcılık ve mahkemelerde soruşturma ve kovuşturma değil, tertip yürütülüyor. Hakim, 2006'dan sonra Beşiktaş Adliyesi'nde çalışan hakim ve savcıların dinlenmesiyle örgütlenmenin ortaya çıkacağını belirtti.

O hakim yargıdaki F tipi örgütlenmeyi anlattı

Beşiktaş Adliyesi'nde görev yapmış bir hakim, Akşam Gazetesi'ne yargıdaki Fethullahçı örgütlenmeyi anlattı.

Özel görevli mahkemelerde etkili olan örgütlü yapı basınla ortak çalıştı, linç kampanyaları yürüttü.

“Örgütlü bir çalışma var. Deliller önce basına servis ediliyor. Hem teknik, hem de fiziki takip görüntüleri basına servis ediliyor. Amaç kamuoyunun desteğini almak. Haberler gazetelerde yer bulduktan sonra savcılar harekete geçiyor. Genellikle kendilerinden olan hakimlerin nöbet gününe denk getiriliyor”

Hakimin anlattığı adliyede örgütlü yapı, polisle de eşgüdümlü çalıştı. Dosyaları polisler hazırladı, hakimlerin önüne kararları koydu

“Özel Yetkili Mahkemeler dinleme kararlarını veriyordu. Bu yapı ortaya çıkartılırsa kimler hakkında ne zaman dinleme kararı verdiği de ortaya çıkar. Bu yapıda en etkin rol polisindi. Polis dosya getirirdi, mahkeme onu uygulardı. Tersi asla yaşanmazdı”.

Bu adliyeyi çok iyi bilen hakim; örgütün üyelerine mükafat verdiğini de anlattı. Örgüt üyesi hakimler, yaptıkları karşılığında yüksek makamlara getirildi, bazıları Yargıtay'a üye yapıldı

Yargıdaki Fethullahçı örgütlenmenin ortaya nasıl çıkacağını da anlatan hakim, yol gösterdi.

“2006 sonrası Beşiktaş’ta çalışan ne kadar hakim ve savcı varsa bu kişilerin dinlenmesi gerekir. Bu kişiler dinlensin o zaman yargı içerisindeki bu yapı ortaya çıkartılmış olur.”

Hakim dönemin Başsavcıvekili Turan Çolakkadı'nın bir itirafını da anlattı.

“İşini iyi yapan bir arkadaşımız için linç kampanyası başladı. Bir davada tahliye kararı vereceği konuşuluyordu. Bu arkadaşla ilgili kara propaganda yapılmaya başlandı. Kendisi hakkında dedikodu üreten kişileri bulmak için o dönem Başsavcı Vekili olan Turan Çolakkadı’ya gitti. Çolakkadı bu kişileri bilmediğini söyledi. Arkadaş ısrar edince Çolakkadı ayağa kalkıp ‘Hakim bey burada o kadar bizi kaale almayan savcı var ki ben bile operasyonları televizyondan öğreniyorum’ demiş. Arkadaş çıkmış”

ulusalkanal.com.tr