Erdoğan'ın reklamcısı TRT'yi 6 milyon lira dolandırdı

Tayyip Erdoğan'ın seçim kampanyalarını yürüten reklamcı Erol Olçok'un TRT’yi 6 milyon lira dolandırdığı iddia edildi. CHP'li Sezgin Tanrıkulu iddiayı soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Erdoğan'ın reklamcısı TRT'yi 6 milyon lira dolandırdı

"Başbakan Tayyip Erdoğan'ın seçim kampanyalarını yürüten reklamcı Erol Olçok, TRT’yi dolandırdı." Bu iddia CHP'li Sezgin Tanrıkulu tarafından Meclis'e taşındı.

Tanrıkulu, Erol Olçok’un, TRT’yi 6 milyon lira dolandırdığı iddiasıyla ilgili Meclis’te soru önergesi verdi.

Taraf'ın haberine göre Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlaması istemiyle verilen önergede, TRT’nin, Olçok’a ait Artera Reklamcılık hakkında dolandırıcılık davası açıp, açmadığı soruldu.

Soru Önergesi:

- Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen reyting soruşturması sonucu hazırlanan iddianamede müşteki olarak yer alan TRT’nin bir yapım şirketi tarafından yaklaşık 6 milyon TL dolandırıldığı ile ilgili bir dava var mıdır?

- Yaklaşık 6 Milyon TL’lik zarar tazmin edilmiş midir? 2011’de Arter Reklamcılık şirketine verilen TRT reklam ihalesinden dolayı Ankara 17. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde TRT tarafından 19.12.2012 tarihinde açılan bir alacak davası var mıdır?

Olçok, Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığı sırasında da basın danışmanlığını yapmıştı.

ulusalkanal.com.tr