Rusya'nın uçuşları sınırlama kararı Antalya'da üzüntüyle karşılandı

Rusya, Türkiye’ye uçuşlarını geçici olarak sınırlama kararı aldı. Sektör temsilcileri gerekli önlemlerin alınarak sektörün yeniden hareketleneceği görüşünde.

Rusya'nın uçuşları sınırlama kararı Antalya'da üzüntüyle karşılandı

Türk turizmcileri salgın sürecinde Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı ile dünyaya örnek oldu. Sektör çalışanları öncelik kapsamında Kovid-19 aşısı olmaya da başladı. Bu farklarla tam yeni turizm sezonuna hazırlık yapılıyordu ki, üzücü haber Rusya’dan geldi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Koronavirüsle Mücadele Merkezi’nin, Türkiye ile havayolu iletişimini 15 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar sınırlandırılmasına karar verdiğini duyurdu.

Türkiye yıllardır Rus turistlerin bir numaralı tercihi. Geçen yıl da salgına rağmen ülkemize en çok turist gönderen ülke, yine kaynak pazar Rusya olmuştu. Alanya Tanıtım Vakfı ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, kararı Ulusal Kanal’a değerlendirdi.

- 1 Nisan itibariyle tesislerimizin çoğunu açmaya başlamıştık, hazırlıklar yaptık ve mayıs ayına kadar da geri kalan kısımdaki tesislerimiz de açılacaktı. Bırakın tesislerimizi açmayı, açan tesisler bir hafta sonrasında elimizde misafir yok diyerek kara kara kara düşünmeye başladılar.

Dahaoğlu, yüksek sezon öncesi vaka sayısının düşmesi ile sektörün hareketleneceği görüşünde. Bunun için de;

- Ülke olaraktan belki bizde Ramazan ayında kapanaraktan bu sayıları minimize edebiliriz. İnşallah haziran ayı itibarıyla vaka sayıları düşer ve kaldığımız yerden devam ederiz. Biz kendimizi izole edip de sağlıklı bir koruma altına almazsak değil haziran ayında eylül ayında dahi biz turizmi açamayız.

Sınırlama kararı Rus tatilcileri de oldukça üzdü. Sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiren tatilciler, kararın geri alınması için imza kampanyası da başlattı.

Turizmciler, Kısa Çalışma Ödeneği ile sektörün desteklenmesini istiyor.

- Devletten bu konuda ciddi destek bekliyoruz. Belki bu kısa çalışma ödeneklerinin uzatılması söz konusu olabilir ki bizlere çok büyük destek sağlamışlardı.

türkiye rusya antalya turist turizm sektör rusya türkiye Kısa Çalışma Ödeneği antalya turizm Antalya turist Türkiye turizm Türkiye turist Tatyana Golikova Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı