Kılıçdaroğlu talimatı verdi! CHP'de erken seçim hazırlığı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisine erken seçim için hazırlık talimatı verdi. Kılıçdaroğlu'nun pazartesi günü Başbakan Davutoğlu ile yapacağı görüşme olumsuz geçerse CHP erken seçim çalışmalarına başlayacak.

Kılıçdaroğlu talimatı verdi! CHP'de erken seçim hazırlığı

CHP her olasılığa karşı erken seçim hazırlıklarına başladı. Talimat Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Nedeni ise Pazartesi günü yapılacak koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanma ihtimali. CHP, eğer koalisyon masasında Başbakan Davutoğlu ile anlaşma sağlayamazsa erken seçim için kollar sıvayacak. Şimdiden olası erken seçimde kullanılacak bayrak, flama ve afişler için ihale hazırlıkları yapılıyor. Seçimde izlenecek strateji konusundaki hazırlıkları Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ile Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak yürütüyor. Yeni seçim bildirgesinin altyapısını da CHP Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata hazırlayacak.

İlçe teşkilatlarını erken seçim için harekete geçiren CHP Genel Merkezi, 14 maddeden oluşan, “CHP’nin Koalisyon İlkeleri” broşürlerini teşkilatlara gönderildi. Bir sonraki adımda ise CHP'li vekiller Ankara'ya çağrılacak. Milletvekilleri koalisyon görüşemelerinden çıkacak sonuca göre seçim bölgelerinde gönderilecek. Seçim bölgelerine giden vekiller ya erken seçim için çalışma yapacak ya da yeni hükümeti anlatacak.

ulusalkanal.com.tr